Kızılay Acıpayam’da isminin hakkını verdi

Kızılay Acıpayam’da isminin hakkını verdi

Türk Kızılay’ı Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, düzenlenen basın toplantısında Kızılay’ın Acıpayam’da yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Deniz ayrıca

Türk Kızılay’ı Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, düzenlenen basın toplantısında Kızılay’ın Acıpayam’da yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Deniz ayrıca

Türk Kızılay’ı Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında Kızılay’ın Acıpayam’da yürüttüğü yardım faaliyetleri başta olmak üzere yeni oluşturulan yönetim kurulları hakkında bilgiler verdi. Sözlerine, “Kızılay iyiliğin, merhametin görünen yüzüdür” diyerek başlayan Deniz, “Kızılay kan almaya ve yardım faaliyetlerinde ilk akla gelen kurumdur. Kızılay, Acıpayam’da yaşanan depremde ilk 40 dakikadan itibaren yardım faaliyeti başladı. 4 saat içinde sıcak yemek ihtiyacı karşılandı. Valilik koordinasyonunda oluşturulan kriz masasında temsil edildi. 2 bin çadır ve battaniye verildi. Bunun yanında ısıtıcı ihtiyaçları karşılandı” dedi.

ÇOCUKLARA PSİKOLOJİK DESTEK VERDİLER

“Dün itibari ile hizmetleri noktaladık” diyen Deniz sözlerine, “Kızılay her zaman olduğu gibi bundan sonra da hizmetlerine devam edecektir. Acıpayam’da toplam 20 personel ve 200 üzerinde Kızılay görevlisi görev yaptı. Sabah öyle ve akşam günlük 3 bin kişiye 3 öğün yemek verildi. Her bölgede 833 kişiye ulaşıldı 551 çocuğa ulaşıldı. Psiko destek birimimiz var bu birim çocuklara hizmet verdi” dedi.

2030 HEDEFİ GÖRÜŞÜLDÜ

Kızılay’ın bütün dünyada iyilik hareketi yapmaya gayret edeceğini anlatan Deniz, “Küresel ve 2030 hedeflerini görüştük. Denizli ve diğer şubeler hedefleri belirledi. Çalışmalara devam edeceğiz. Kızılay bu ulusun hafızasıdır. 2010 yılından bu yana ilkyardım eğitimleri veriliyor. Herkese eğitimlere katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

DENİZLİ İLK SIRALARDA

Daha sonra söz alan Bölge Kan Merkezi Müdürü Zafer Aydın da “150 yılık iyiliğin merkezinde kan biriminde görevliyiz. Profesyonel anlamında 2005 yolunda sağlık bakanlığı ile program başlatıldı. 342 bin kan toplanırken 2 milyon 570 bin kana ulaştı. Güvenli kan oranın yüzde 90 biz karşılıyoruz kalan yüzde 10 luk kısmı da gelecek yıl tamamlayacağız. Bizler profesyonel olarak görev yapıyoruz. Kızılay’ın misyonu ve vizyonu anlamında birliktelik önemlidir. Denizli, Muğla ve Uşak’a hizmet veriyoruz. Bu illerde toplanan kanlar Denizli’ye gelerek burada işleniyor. Bölgede bulunan 3 ildeki 40 hastanenin kan ihtiyacını biz karşılıyoruz. 2018 verilerine göre aktif bağışçı oranı toplantıdaki 18 bölge içinde biz ilk sıralardayız. Bizim oran Avrupa’daki kan bağışı oranı üstünde” dedi.

 

DENİZLİ CİDDİ NOKTAYA GELDİ

Kızılay olarak sağlık bakanlığı ile yürütülen Türkök hücre çalışması hakkında da bilgiler veren Aydın, “Biz kanların toplanması, dağıtılması, muhafaza edilmesi, gerekli tetkiklerin yapılmasında görev alıyoruz. Denizli bölge kurulalı 1,5 yıl oldu. Geçen yıl bölgede toplanan kanlarla bölge ihtiyacı karşılandı. Bu güne kadar yapılan çalışmalarla Denizli ciddi noktaya geldi. Muğla merkezde kan alma birimi yok ve kiralama yolu ile bir bina açacağız” dedi. Ramazan ayında kan sıkıntısı yaşanmayacağını anlatan Aydın, “Her ramazanda stoklarda azalma olur ama bu dilimde bir sıkıntımız söz konusu değil. Denizli 50 bin ünite kan toplama hedefimiz var. 2018 yılında hedefi karşıladık” ifadesini kullandı.

Basın toplantısında Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz’e Pamukkale Şube Başkanı Ersin Erkan, Merlezefendi Şube Başkanı Samim Tefe, Güney Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Zafer Aydın, Denizli Kan Merkezi Müdürü Dr. Cengiz Dönmez ve yönetim kurulu üyeleri Ebru Arslan, Hasan Aracı, Abdullah Doğan, Selman Coşkun, Zekeriya Ceviz ve Sefa Dalb