KİTAP KAFE ve KONSERVATUAR HİZMETE AÇILIYOR 

KİTAP KAFE ve KONSERVATUAR HİZMETE AÇILIYOR 

Başkan Şevik, Fırat Çakıroğlu Kitap Kafe ile Buldanlı bestekar Habip Çamlıyer’in adının verileceği Konservatuar ve Kültür Evi’ni 22 Eylül’de hizmete açacaklarını duyurdu.

Buldan Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve iç tefrişatı ile ilgili çalışmaların devam ettiği Fırat Çakıroğlu Kitap Kafe ile Kurtuluş Mahallesi Bağlayan Sokakta Habip Çamlıyer Konservatuar ve Kültür Evi olarak restore edilen Taş Ev, 22 Eylül’de hizmete açılıyor. 22 Eylül Cuma günü başlayacak olan Festival Buldan 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında önemli belediye yatırımlarının da açılışını gerçekleştireceklerini duyuran Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Buldan Meslek Yüksek Okulu ve Lise öğrencilerine hizmet verecek olan Fırat Çakıroğlu Kitap Kafe’nin yapımını tamamladıklarının iç tefrişatını ise tamamlayarak 22 Eylül’de gençlerin hizmetine sunacaklarını söyleyen Başkan Şevik, “Öğrencilerimiz buradan, ücretsiz internet hizmetinden yararlanarak araştırmalarını yapabilecek, kitap okuyup dinlenirken çok cüzi ücret karşılığında kafe bölümünden hizmet alabilecek. Ayrıca okunması gereken Türk edebiyatı klasiklerinden ünlü yazarların eserlerine kadar çok sayıda roman, hikaye, araştırma yazıları da kitap kafenin raflarında yerini alacak. Öğrencilerimiz okumak istedikleri eserleri isterlerse burada okuyacak, isterlerse ödünç alıp geri getirebilecek” dedi. 

Fırat Çakıroğlu Kitap Kafe’nin bahçesinin ise yaz aylarında Buldanlıların hizmetine açılacağını söyleyen Başkan Şevik, “Vatandaşlarımız burada, düğün, sünnet, nişan gibi etkinliklerini yapabilecek” diye konuştu. 

Festival Buldan 100.Yıl etkinlikleri kapsamında açılışı gerçekleştirilecek olan bir diğer belediye yatırımı ise Buldan Belediyesi Habip Çamlıyer Konservatuarı ve Kültür Evi. 
Kurtuluş Mahallesi Bağlayan Sokakta, kendine özgü mimarisiyle dikkat çeken Taş Evi’nin restorasyonunun tamamlandığını açıklayan Başkan Şevik, “Buldanlı bestekâr Habip Çamlıyer’in adını vereceğimiz Konservatuar ve kültür Evi’ni de 22 Eylül Cuma günü açıyoruz. DOYEG’in desteği ile BELKÜM’de başlattığımız piyona, Klasik Gitar, Elektro Gitar, Keman, Mızıka, Yan Flüt, bateri , Kalimba, Def, Bağlama, Ritim, Ukelele ve Perküsyon kurslarımızı buraya taşıyacağız” dedi. 

“Tüm çabamız çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlamak. Bu nedenle anne babalardan çocuklarını sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere yönlendirmelerini rica ediyorum” diyen Başkan Şevik, bu kurslar sayesinde çocukların ilgi duyduğu bir alanda kendini geliştirebileceğini hatta geleceğine yön verebileceğini vurguladı.