Kavurucu Eyyam-ı Bahur sıcakları geliyor! 

Kavurucu Eyyam-ı Bahur sıcakları geliyor! 

Geztiğimiz hafta mevsim normalleri üzerindeki sıcaklarla kavrulan Türkiye, bu kez nemi fazla olan Afrika sıcakları Eyyam-ı Bahur sıcaklığı etkisi altına girecek. 

Meteoroloji genel müdürlüğü, Türkiye’nin yeniden Afrika merkezleri sıcakların etkisi altına gireceğini, bu kez sıcaklıkların mevsim normallerinin çok üzerinde ve nemli olmasından dolayı nefes almanın bile zorlaşacağı ikazını yaptı.
 Meteoroloji uzmanları 2-3 Ağustos tarihleri arasında ülkemizi etkisi altına alması beklenen Eyyam-ı Bahur sıcaklarının7-8 Ağustos tarihine kadar sürmesini beklediklerini, ardından tekrar serin havaya geçiş olacağını belirttiler.

AĞUSTOS'UN İLK HAFTASI...
NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, Türkiye'yi Ağustos ayının ilk haftasında yeni bir sıcak hava dalgasının beklediğini açıkladı. Konuyla alakalı Hava Forum adlı sosyal medya hesabı da Eyyam-ı Bahur sıcakları hakkında kritik uyarılarda bulundu.

EYYAM-I BAHUR SONRASI SERİNLEME ARDINDAN AFRİKA SICAKLARI...
2-3 Ağustos'ta karşılayacağımız Eyyam-ı Bahur sıcaklarının 7-8 Ağustos gibi yerini Balkanlardan gelen ılık havaya bırakacağı öngörülüyor. Fakat Balkanlardan gelen ılık hava atağı sonrasında ise Afrika sıcak hava dalgasının tekrar yurdumuza uğraması tahmin ediliyor. (Mynat.com)