KALE BELEDİYESİ YARALARI SARMAYI SÜRDÜRÜYOR

KALE BELEDİYESİ YARALARI SARMAYI SÜRDÜRÜYOR

Kahramanmaraş merkezli 7.7. ve 7.6. şiddetindeki depremin hemen ardından yardım çalışmalarına başlayan Kale Belediyesi, Antakya’da depremzedelerin yaralarını sarmaya, derman olmaya devam ediyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7. ve 7.6 şiddetindeki  ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremde binlerce vatandaş hayatını kaybettiği, çok sayıda binalar yıkıldığı ve depremin ağır hasar verdiği illerden Hatay’ın Antakya ilçesinde, Kale Belediyesi deprem koordinasyonunu sağlamak üzere sahada yer aldı.

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç deprem bölgesine yardımları sistemli şekilde ulaştırdıklarını yemek ve sıcak ekmek için mobil fırın kurduklarını kaydetti. Başkan Sağınç “Kale’mize 27 aile depremzede geldi, hayırseverlerimizin evlerinde ücretsiz olarak kalıyorlar ihtiyacı olan malzemeleri de temin ediyoruz” dedi.

KALE HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Depremin çok büyük bir alanda etkili olduğunu belirten, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç deprem bölgesi için yardımlarını anlattı: Deprem bölgesine gittiğimizde  deprem felaketin çok büyük olduğunu gördük. Yıkılan binaların yanı sıra sağlam duran binalarında kullanılmaz hale geldiğini  gördük bu kadar büyük yıkımın ve acıların olduğu deprem bölgesi için bizde Kale olarak Kale Kaymakamı, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Sivil Toplum kuruluşları harekete geçti. Biz de hemşirelerimiz olarak kayıtsız kalamazdık ve hemen bir çalışma başlattık, Kale halkımız burada büyük bir teşekkür hak ediyor.

Depremin ikinci günü birçok yardım malzemesi  toparlayarak depremin 2 günü Kale’den iki tır malzeme çıkardık, deprem bölgesi çok soğuk hava şartları vardı. Deprem bölgesine  bir tır odun 2 tane konteyner gönderdik ve gıda yakacak giysiler, temizlik ürünleri olmak üzere iki konteyner içine malzemelerle doldurduk ilk iki tırımızı 2.  gün yola çıkardık ardından karelelilerin yardım malzemeleri gelmeye devam etti kuru gıdalar, konserveler, battaniye, yorgan ve çocuk yetişkin giysileri getirerek destek oldular ve 3. gün tekrar odun ve  konteyner ile birlikte bir tır daha gönderdik.

Deprem bölgesinde ekmek ihtiyacı için burada  seyyar fırınımızı deprem bölgesine Hatay'a gönderdik. Antakya'da pidelerimiz çıkmaya devam ediyor. Deprem bölgesine yurt dışından ve Türkiye'nin  her yerinden yardımlar geliyor.

Buradaki madencilerimizin desteğiyle 6 tır kömür Hatay, Maraş ve Malatya bölgesine  sevk edildi. ardından 3 TIR odun yardımı gönderdik sevkiyatlarımız devam etti. Arkadaşlarınızın yardım talepleri olmuştu onlar içinde küçük kamyonetlerle bölge bazında mahalle bazında yardımlar da ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz.

Depremzedelere  destek olmak amaçlı belediyemizde ki misafirhanemizi 90 kişi kapasiteli konaklama yerimizi deprem bölgesinden gelecek misafirlerimiz için hazırladık. Deprem bölgesinden gelen misafirlerimizi yurtlarımıza yerleştirdik. Kaleli hemşirelerim boş evlerini deprem bölgesinden gelecek misafirlerinize ağırlamak istediklerini bildirdi. 27 aile deprem bölgesinden geldiler hayırseverlerimizin evlerinde ücretsiz olarak kalıyorlar ihtiyacı olan malzemeleri de temin ediyoruz. Gelmek isteyen depremzedelerimiz var, hayırseverlerimizin evlerinde ücretsiz bir şekilde yerleştirmeye devam edeceğiz”