Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç : 5 yıllık süre zorlu bir süreçti

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç : 5 yıllık süre zorlu bir süreçti

2023 yılını değerlendiren Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, “Bir dönemin sonuna yaklaşıyoruz

2023 yılını değerlendiren Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, “Bir dönemin sonuna yaklaşıyoruz, 31 Mart yerel seçimler giderken yapacaklarımız kadar bu süreçte yaptıklarımızda oldu. 5 yıllık süreç zorlu bir süreçti.

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç 2020 yılında başlayan pandemi sürecinin ardından yangınlar, seller ve Kahramanmaraş Merkezli 11 ilimizi etkileyen depremler ile karşı karşıya geldik. Bu olumsuzluklara rağmen 5 yıl süreçte hizmet destanları yazdırdık.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ
Kale ilçesine yapılan en büyük projelerden bir tanesi olan Güneş Enerji Santralini kurmak olduğunu söyleyen Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, “Göreve başladığımızda ilk olarak hızlı şekilde Yenilebilir Enerji anlamında Güneş Enerji santralini kurmak için çalışmalara başladık. 2020 yılında Güneş Enerji santralini kurduk üretimimiz devam ediyor. ikincisi içinde hazırlıklarımız tamamlandı'diye ifade etti.

GENÇLERİMİZE SPOR TESİSLERİ KAZANDIRDIK
Gençleri çok önemsediklerini belirten Başkan Sağınç, “Gençlerimize yönelik yeni projeler geliştirerek yatırımlarımız yaptık. ilçemizde bir tane Gençlik Merkezini tamamladık şuan da hizmete açma noktasına getirdik. Bunu yanında 4 noktada bir tanesi Kale merkezimizde olmak üzere Basketbol – Voleybol ve Halı Saha çalışmaları bitirip hizmete sunduk' dedi.

Başkan Sağınç, 'Arsaları alarak kamulaştırarak ve belediyelere ait arsaları da düğün salonları ve çok amaçlı salonlar yaptık şu anda bir çok mahallelerimizde hizmet veriyor bir mahallemizde çalışmalar devam ediyor, birkaç mahallemizde de çalışmalar başlayacak” dedi.


ARAZİ YOL YAPIM VE DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI
Daha yaşanabilir bir Kale için hizmet anlayışı ile çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, “Tüm arazilerimizde ki yol çalışmalarımız gerçekleştiriyoruz mahallerimizin sokakları yeni bir görüme kavuşuyor. 
 Kale halkımızın özlemle beklediği doğal gaz çalışmalarımız devam ediyor. Kale merkez nüfusun yüzde 60 - 65’ine doğal gaz çalışmalar gerçekleşti, önümüzdeki yıldan itibaren kalan kısımlardaki doğal gaz hatlarının döşenmesiyle ulaşmadığımız hiçbir bölgemiz kalmayacak” dedi. 


TARIMA TAM DESTEK
Üreticilerinin can suyu olarak kullanılan 14 tane sulama havuzları yaptıklarını ifade eden Başkan Sağınç ' Biber üreticilerimize daha fazla üretim sağlanması için Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla sulama borusu temininde bulunduk. Sulama borularının bir kısmı döşendi ve çalışmalar devam ediyor.  Suları temin etmek için mahallelerimizde 14 tane havuz yaptık ve üreticilerimiz bu havuzlardaki suları kullanmaya devam ediyor. Üreticilerimizin ürünlerini sulaması anlamında tütün üreticilerinin can suyu olarak kullanıyor' dedi.

JANDARMA BİNASI YENİLENDİ
Başkan Sağınç, “Merkezi bütçe yatırımları ardından büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Sağınç,
'Jandarma binamızın çalışmaları sona ermek üzere önümüzdeki günlerde jandarmamız yeni yerine taşınarak faliyete başlayacak' dedi.

KALE DEVLET HASTANESİ
Deprem felaketinden dolayı tüm yatırımların ertelendiğini vurgulayan Başkan Sağınç, “Önümüzdeki dönemde yatırım programına alınmış olan ve takipçisi olduğumuz adliye binası ile hükümet binasının yapımına başlayacağız.  2024 yılında programa alınmış durumda Mart Nisan gibi  Kale Devlet Hastanemizin temelleri atılmış olacak Kale’de en büyük yatırım ve tarihe not olarak geçeceğini düşünüyorum” diye ifade etti. 

KADIN GİRİŞİMCİLERİNE DESTEK

Girişimci kadınların ürettikleri ürünlerin tezgahlarda yerini alması için büyük destek veren 
Başkan Sağınç, ”Üretici  kadınların ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini ilçemizde değerlendirebilecekleri bir ortam yoktu. Kadın Girişimci Üreten ve işletme kooperatifi işlemlerimizde kadınlarımıza öncülük ettik ve kooperatifimiz 2022 yılında kuruldu. Kadınlarımızdaki azmi gördüğümüz için hızlı bir şekilde yapımını sağladık. Üreten kadınlarımız bir işletmeyi devir aldılar işletmesini Bayraktepe’de sürdürüyorlar.
 Kale baklavaları için bir imalathane çalışmalarımız var, orada da son noktaya geldik. Yakın zamanda kadın kooperatifimizdeki kadınlar Kale baklavasından ve eriştesinden, turşusuna kadar kuru gıdalar hepsini orada üretip paketleyip görücüye çıkacak. Tüm kadınlarımızın azimleri ve gayretlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.