Kaçakçı ve Uyuşturucu Tacirlerine aman yok

Kaçakçı ve Uyuşturucu Tacirlerine aman yok

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlar ekipleri tarafından son bir hafta içerisinde yapılan çalışmalarda çok sayıda kaçak eşya, hırsızlık malı ve uyuşturucu yakalandı. Sanıklar…

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık, hırsızlık ve uyuşturucu satıcılığı gibi suçlara isimleri karışanlara aman vermiyor. Şehrimizin huzuru için elindeki bütün imkanları seferber eden Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta içinde de başarılı operasyonlara imzasını attı.

Konu hakkında yapılan açıklamada; Denizli C. Başsavcılığından alınan talimatlar ile; Kaçakçılık ve Organize Suçları, Uyuşturucu Suçları, dolandırıcılık konularında yapılan çalışmalarda, ilimiz genelinde her türlü Tütün ve Tütün Mamulleri,  Emtia (Eşya) Kaçakçılığı ve Alkollü İçki Kaçakçılığının önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen 5 ayrı operasyonlarda; (5) şüpheli şahıs yakalanmış, yakalanan şüpheli şahıslar hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında Emtia (Eşya)Kaçakçılığı, Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ve Alkollü İçki Kaçakçılığından suçundan adli işlem yapılmıştır. Yapılan operasyonlarda ve aramalarda;124 Adet Kaçak Cinsel İçerikli Ürün, 34 Adet Kaçak Parfüm, 28 Adet TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) Bandrolü, 4 Adet Kaçak Cep Telefonu, 49 Şişe Kaçak/Sahte Alkol ele geçirilmiştir. Yine bu çalışmalar sırasında limiz genelinde kaçakçılık konuları ile ilgili olarak hakkında Yakalama emri bulunan ve aranan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde de; Dolandırıcılık suçundan aranan ve hakkında 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şüpheli şahıs yakalanmış, çıkartıldığı,  adli mercilerce tutuklanmıştır.” Denildi.

Uyuşturucu Tacirlerine göz açtırılmıyor

Denizli Emniyet Müdürlüğü, yine geçtiğimiz hafta yaptığı asayiş çalışmalarındaçok sayıda uyuşturucu madde yakaladı.

Bu konuda yapılan açıklamada ise; “Yapılan çalışmalar neticesinde; çevre illerden ilimize uyuşturucu madde sevk edileceği bilgisi alınması üzerine gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde; ilimiz sınırları içerisinde takibe alınan araç durdurulmuş, araç içerisinde bulunan (3) şüpheli şahıs yakalanmış, şahısların üzerinde ve araçta yapılan aramalarda satışa hazır vaziyette 4 poşet halinde toplam 30 gram kokain maddesi ele geçirilmiştir. Olaylarla ilgili olarak yakalanan (3) şüpheli şahıstan  (2) şüpheli şahıs çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştır.

Yine ilimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit dilen şahıslar ile sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda; uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan (8) şüpheli ile haklarında uyuşturucu madde suçlarından yakalama emri bulunan (18) şüpheli şahıs olmak üzere toplam (26) şüpheli şahıs yakalanmış, adli makamlara sevk edilen şüphelilerden (12) şüpheli şahıs tutuklanmıştır. Denildi.

Yapılan operasyonlar çerçevesinde, il bazında 259 gram esrar maddesi, 30 gram kokain maddesi, 36 gram metamfetamin maddesi, 10 gram sentetik kannabinoid maddesi, 5 fişek halinde satışa hazır 9 gram eroin maddesi, 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 17 adet mermi ele geçirilmiş bulunuyor.