Jandarma Operasyonu ile “Şah-Mat” oldular

Jandarma Operasyonu ile “Şah-Mat” oldular

Denizli’de 9 fabrikanın kargolarının çalınması ile ilgili JASAT tarafından yapılan operasyon sonucunda çok sayıda suç kaydı bulunan 2 şahıs İstanbul’da yakalanarak, ilimize getirildi.

Denizli’de faaliyet gösteren 9 ayrı fabrikanın malları, kargo aşamasında çekleri çalınmaya başlanınca, JASAT ekipleri geniş bir soruşturma ve araştırma çalışmasına girerek, çok kısa bir süre içerisinde fabrikaların çeklerini çalarak, başkalarına satan şebekenin elemanlarını yakaladı.

Jandarma komutanlığından alınan bilgilere göre; “Denizli faaliyet gösteren 9 fabrikaya ait kargolarının çalınması ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatan Jasat Dedektifleri, yaptıkları araştırmalarda hırsızlık olayı ile ilgili bağlantılı 2 şahsı İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesinde yakalayarak Denizli’ye getirdi. Hırsızlık olaylarını gerçekleştiren sanıkların, Dağıtım yapan motosikletli kuryeyi, dağıttığı kargoları çalmak için şüphelilerin İstanbul’dan Motosiklet ile 1200 km. yol yaparak gelmiş ve 2 gün boyunca keşif yaptıkları belirlendi. Sanıklar yakalanmamak için plaka kullanmadıkları gibi, yüzlerini de gizledikleri belirlendi. Sanıklar, Takip ettikleri kargo firmasından, fabrikaların çeklerini çalarak, icra yöntemi ile bu çekleri tahsil etmeye çalıştılar.

Fabrikaların şikayetleri üzerine, harekete geçen Jasat Timleri, geniş bir soruşturma, araştırma çalışmasının ardından, hırsızlık olayını gerçekleştiren sanıkların İstanbul’da olduklarını belirledi. Ardından operasyon yaparak saklandıkları evde sanıkları kıskıvrak yakaladı. Böylece yaklaşık 3 milyonluk vurgunun önüne geçti.

Şüphelilerin  Volkan Y.  (43 yaşında, 40 suç kaydı) ve  Onurcan B(27 yaşında,13 suç kaydı) oldukları belirlendi