Jandarma iz sürdü, yakaladı ve Adalete Teslim etti

Jandarma iz sürdü, yakaladı ve Adalete Teslim etti

Denizli Jandarma Komutanlığı ekipleri, Tavas Yorga Mahallesinde meydana gelen hırsız olayının büyük bir kompla ile düzenlendiğini ortaya çıkaran ve 40 gün süren büyük bir araştırmanın ardından…

İlimizdeki huzurun ve asayişin teminatı olmaya devam eden Denizli Jandarma Komutanlığı ekipleri (JASAT), 40 günlük bir iz sürme olayından sonra Tavas Yorga köyünde meydana gelen hırsızlık olayını çözdü ve sanıkları yakalayarak adalete teslim etti.

Jandarma Komutanlığından konu hakkında yapılan açıklamaya göre; Tavas ilçesi Yorga mahallesinde ikamet eden Mustafa N.isimli şahsı 10.11.2020 günü telefonla arayan ve kendisini Sağlık Bakanlığı yetkilisi olarak tanıtan kişi tarafından acil covid testi yaptırmak için Devlet Hastanesine gelmesi gerektiğini söylemesi üzerine, Mustafa N.’nin eşi ile birlikte Devlet Hastanesine gidip, eve geldiğinde yatak odasında bulunan çelik kasa’ nın ve 150.000 TL paranın çalındığını Jandarma komutanlığı Tavas ilçe komutanlığına bildirmesinin ardından JASAT ekipleri harekete geçti.

Tavas ilçe Jandarma Komutanlığı ve  Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarmanın dedektifleri Jandarma Suç Araştırma Timi JASAT tarafından geniş çaplı araştırma başlatıldı. Hırsızlık olayı ile ilgili (40) gün devam eden çalışmalarda ilçede bulunan ve yol güzergâhında olan 113 kamera (156) saat süre ile izlendi. 22.285 araç arasından olayda kullanılan 20 xx xx araç plakası tespit edildi. Olayın (4) kişi tarafından gerçekleştirildiği belirlenerek, Jandarma Dedektiflerince şüphelilerin kimlikleri de tespit edilerek AVCI  adı verilen operasyonda şüpheliler JASAT timlerince Denizli’ de saklandıkları evlerinde kıskıvrak yakalandı.

Ardından, Şüpheli şahısların tespiti için köyde tanık bulmak amacıyla camiden de anons ettirilerek, anonsu duyarak ifade veren bir şahsın verdiği ifade ile çalışmalar yönledirilerek, olayın faillerinin yakalanan kişiler olduğu kesinleşmiş ve  4 şahıs sevk edildikleri Tavas Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmışlardır.”

Jandarma Komutanlığı, hırsızlık olayını gerçekleştiren şahıslardan, Y. B.’nin 21 yaşında, Öğrenci; F.T.’nin 24 yaşında, 2 suç kaydı bulunan bir Nakliyeci; B.Ç.’nin 25 yaşında,6 suç kaydı bulunan bir Nakliyeci ve B.A.’nın 19 yaşında, 5 suç kaydı bulunan bir Fırıncı olduğunu belirtti. Sanıkların ifadelerinde, sanıklardan F.T.’nin müşteki ile aynı mahallede kaldığı ve evde kasa olduğunu bilerek, yanına arkadaşlarını alarak hırsızlık olayını gerçekleştirdiklerini belirttildi.

Olayla ilgili geniş soruşturma halen sürdürülüyor.