İstanbul’dan Denizli’ye Altın Madalya Geldi

İstanbul’dan Denizli’ye Altın Madalya Geldi

İstanbul’da düzenlenen Uluslararası N Kolay yarı maraton yarışında Denizli’li Atlet Ersin Kurşunoğlu kendi  yaş kategorisinde 1. Olarak Denizli’ye Altın madalya ile döndü.

İstanbul’da düzenlenen Uluslararası N Kolay İstanbul yarı maraton yarışında Denizli’li Atlet Ersin Kurşunoğlu kendi  yaş kategorisinde 1. Olarak Denizli’ye Altın madalya ile döndü.

Pandemi  nedeniyle katılımcı sayısının sınırlı sayıda tutulmasına rağmen yaklaşık 4.000 kişinin katıldığı N Kolay İstanbul yarı maratonuna uluslararası ve ulusal ünlü isimler katıldı.

Dünya rekortmenlerinin de katıldığı yarışları Uluslararası kategorisinde Kadın ve Erkeklerde Kenya’lı atletler kazanırken. Kadınlar kategosinde Kenya’lı atlet yarışı kazanırken Dünya rekoru kırdı.

Ruth Chepngetich 01:04:02’lik derecesiyle Kadınlar Dünya Yarı Maratonu Rekoru’nun sahibi olurken, Kibiwott Kandie ise 59:35’lik derecesiyle N Kolay İstanbul Yarı Maratonu Parkur Rekoru’nu 15 saniye geliştirdi.

N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, kürsüye çıkan 3 kadın atletin de yarışı 65 dakikanın altında tamamladığı tarihteki ilk yarış oldu

Denizli’den yarışmaya katılan 35-39 yaş kategorisinde Ersin Kurşunoğlu yarı maraton Türkler kategorisinde 1. Olarak Denizli’ye birincilik kazandırmasının yanında, uluslararası genel klasman sıralamasında ise 3. Olarak bir başarı daha kazandı.

Ersin Kurşunoğlu yarışma sonrasında Denizli’ye bir kürsü başarısı daha getirdiğim için çok mutluyum. Çalışmalarıma durmadan devam ederek yeni başarılar kazanmak istiyorum. Bu yarışmada da bana tüm imkanlarını seferber eden Pamukkale Enerji’ye tüm içtenliğimle teşekkür ederim dedi.