İNSAN KAYNAKLARI BULUŞMASINDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

İNSAN KAYNAKLARI BULUŞMASINDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

DOSTEK Koleji, öğrencilerinin mesleki yaşamında da başarılı olmaları adına önemli bir adım attı.

Denizli OSB Yönetim Kurulu’nun sanayicilerden oluşturduğu “Mesleki Eğitim Komisyonu” mesleki eğitim programlarına devam ediyor. Bu kapsamda Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde açıldığı günden bu yana kentteki en başarılı okullar arasına girmeyi başaran DOSTEK Koleji, öğrencilerinin mesleki yaşamında da başarılı olmaları adına önemli bir adım attı. Denizli OSB’de yer alan firmaların insan kaynakları yetkilileri ve usta öğreticileri ile bir araya gelinen toplantıda; özellikle stajyer öğrencilerin mesleği sevmeleri ve nitelikli istihdamın sağlanmasıyla ilgili kararlar alındı. 

DOSTEK Koleji idarecileri ve Denizli OSB’de yer alan firmaların insan kaynakları yetkilileri ile usta öğreticileri toplantıda buluştu. Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada; öğrencilerin stajyerlikte yaşadıkları sorunlar, mesleğe karşı tutum ve gelecek planlamaları, firmaların stajyer ve mezun öğrencilerden beklentileri, bu başlıklar kapsamında yaşanan sorunların çözüm önerileri gibi birçok konu ele alındı.

DOSTEK Koleji Müdürü Saadettin Dumlu’nun kolejdeki eğitim çalışmaları ve öğrencilere sunulan imkanlar ile ilgili yaptığı sunumun ardından soru cevap şeklinde ilerleyen toplantıda katılımcılar görüş ve önerilerini dile getirdi. DOSTEK Koleji öğretmenleri ise dile getirilen bu önerileri not aldı. Toplantı sonunda farklı çalışma gruplarının oluşturulup, firmaların bu çalışma gruplarında yer almasına karar verilirken, firmalarda görevlendirilecek bir usta öğretici ile staja gelen öğrencinin birlikte hareket etmesi adına yapılabilecek çalışmalar da özellikle üzerinde durulan konu oldu.

“Mesleki eğitimin sorunlarını çözmek için buluştuk”

DOSTEK Koleji Müdürü Saadettin Dumlu toplantının önemine dikkat çekerek; “Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun oluşturduğu Danışma Kurulunca okulumuz başta olmak üzere mesleki eğitimin sorunlarına Denizli ölçeğinde çözüm üretebilmek için işletmelerin insan kaynakları yetkilileri ile bir araya gelmek istedik. Sorunların tespiti ve çözüm yollarını konuşmak,  sistemli bir şekilde bu amaç doğrultusunda ilerlemek, karşılıklı sürdürülebilir bir iş bilirliği mekanizmasının kurulması için elimizden geleni yapacağız. Bundan sonra eğitim sürecinin tüm aşamalarında paydaşların bir araya gelerek karar almasını sağlamak için bu toplantıyı düzenledik. Desteklerinden dolayı tüm katılımcılarımıza ve Denizli OSB Müdürlüğü yönetimine çok teşekkür ederim” dedi. 

“Mesleki eğitimde okul ve sanayici işbirliği oldukça önemlidir”

Mesleki eğitimin geleceğine yön verecek olan kararların alındığı toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu; “Mesleki eğitimde okul ve sanayici işbirliği oldukça önemlidir. 4 yıl boyunca mesleki eğitim gören, stajını yapan öğrencilerimizin okudukları bölümle ilgili bir mesleği yapmaları, nitelikli iş gücünün istihdamının sağlanması her zaman önceliğimizdir. Bu süreçte yaşanan sorunların belirlenmesi ve çözümü adına yapılabilecek her türlü çalışmanın arkasında ve destekçisiyiz” ifadelerini kullandı.