İklim Değişikliği, Kovid-19'dan daha sert gelecek

İklim Değişikliği, Kovid-19'dan daha sert gelecek

Meclis Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu Başkanı Milletvekili Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Kyoto Protokolü'ne taraf olduğunu anımsatarak "Çok da isabet oldu. Paris İklim Anlaşması'nı…

TÜSİAD Yeni İklim Rejimi Raporu 2020 kapsamında değerlendirmelerde bulunan TÜSİAD Çevre ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Başkanı Fatih Özkadı ise "İklim değişikliği Kovid-19'dan daha sert gelecek." dedi.

TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Saygın Baban, buradaki sunumunda Türkiye'nin, Paris İklim Anlaşması'nı onaylamayan tek G20 ülkesi olduğunu söyledi. Bu anlaşmaya taraf olunması halinde Türkiye'nin bir emisyon azaltma hedefi belirleyeceğine işaret eden Baban, daha sonraki süreçte bu hedefe uyulması gerektiğini kaydetti. Baban, Dünya Bankası başta olmak üzere birçok kuruluşun, ülkelere yönelik kredi programlarını emisyon azaltım hedeflerine göre belirlediğine dikkati çekerek, serbest ticaret anlaşmalarının ve dış politikaların belirlenme sürecinin de bu hedeften etkilendiğini belirtti.

SIFIR ATIK KONUSU

Sıfır atık konusunda Türkiye'nin çok ciddi bir ekonomisi bulunduğunu vurgulayan Baban, bütün bakanlıklar ve kuruluşların yol haritası belirlemesi gerektiğini ifade etti.

TOBB'un Avrupa Yeşil Mutabakatı Çalışma Grubu ve Avrupa Yeşil Mutabakatı Çalışma Komitesi bulunduğunu anlatan Baban, bu grup ve komitenin çalışmalar yürüttüğünü aktardı.

Birçok küresel firmanın, ürünlerinin ne kadarını geri dönüştürülmüş iplikten kullandığına bakarak şirket seçtiğini anlatan Baban, "Şirketlerin geri dönüşüm konusundaki kuralları bizim rekabetçiliğimize etki ediyor." diye konuştu.

"ÜLKEMİZE OLASI MALİYETİ 1,8 MİLYAR AVRO"

TÜSİAD Çevre ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Başkanı Fatih Özkadı, İngiltere ve ABD başta olmak üzere birçok ülkenin, ambalaj malzemelerinde bazı ürünlerin kullanılmaması veya geri dönüştürülmüş ürün kullanılması konusunda çok önemli kısıtlamalar getirmeyi planladığını anlattı