İdris Cirit'ten Basın Bayramı Mesajı

İdris Cirit'ten Basın Bayramı Mesajı

Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürü İdris Cirit , 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Gazeteciler Bayramı vesilesi ile yazılı bir mesaj yayınladı ve meslektaşlarını kutladı.

Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürü İdris Cirit , 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Gazeteciler Bayramı vesilesi ile yazılı bir mesaj yayınladı ve meslektaşlarını kutladı. Cirit mesajında şu ifadelere yer verdi :

Değerli Basın Mensubu Arkadaşlarım;

Halkımızın haber alma hakkının yerine getirilmesinde önemli bir misyon üstlenen basınımız için 24 Temmuz hiç şüphesiz ki gerçek gazetecilik anlayışının başladığı gün olarak da tarihimizde yerini almıştır. Çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olarak da her zaman kamuoyunun bilgilendirilmesinde önemli bu misyonu üstlenmeye devam edecektir.

Değişen koşullarla birlikte dijital teknolojilere karşı ayakta kalmanın da mücadelesini veren yazılı basınımızın tüm zorluklara rağmen doğru habere ulaşma noktasında toplumun haber alma ihtiyacının karşılanması, bilgilendirilmesi ve kamuoyunda farkındalık yaratma gibi önemli toplumsal sorumluluğunu yerine getirerek ‘tarafsız ve gerçek haber’ peşinde olması takdir edilecek bir durumdur.

Bugün gelir bakımından Devletimizin sağladığı resmi ilan ve reklamlarla ayakta kalmanın mücadelesini veren yerel gazetelerimizin , gelişen teknolojilere uyum sağlayarak kendi kültürlerini dijital mecralara da taşıyıp o alanda da var olmaları noktasında Kurum olarak her zaman destek vermeye devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim.

Özellikle Pandemi süreci ile birlikte toplum sağlığı açısından doğru bilgilendirme peşinde olarak yeri gelince sağlığını hiçe sayan siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma özverili çalışmaları için teşekkür ederim.

Bu vesile ile, kalemini haktan ve hakikatten yana kullanan, başta Denizli ilimiz olmak üzere ülkemizin dört bir yanında görev yapan ve doğru bilgilendirme noktasında emek sarfeden  tüm Basın mensubu arkadaşlarımın gününü tebrik eder ,

Sağlıklı günler dilerim. Saygılarımla.