Horozlardan ''Süper'' Galibiyet 0-3

Horozlardan ''Süper'' Galibiyet 0-3

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Abalı Denizlispor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 3-0 yendi.

(AA) - Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Abalı Denizlispor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni  3-0 yendi.

Süper lig için yarışan Abalı Denizlispor , ligde lider olan Gençlerbirliğini deplasmanda 0-3 yenerek 67 puanlı Gençlerbirliği'nin 66 puanla yanına yaklaştı ve 2. sıradaki yerini korudu. Bu iki takımı 61 puanla Hatayspor takip ediyor.

Ankara'da oynanan maçı Denizli'den takımlaarını desteklemeye giden yaklaşık 2.000 taraftar takip etti.

Abalı Denizlispor'un bu hafta oynayacağı ve ligden hiç galibiyeti bulunmayan ve küme düşmesi haftalar öncesinde kesinleşen Karabükspor karşısında kazanarak matematiksel olarak Süper Lige çıkmasını ilan etmesi bekleniyor.

Ligin bitimine 2 hafta kala 5 puan farkla en yakın rakibinden önde bulunan Denizlispor Süper Lige çıktı gözüyle bakılıyor. Taraftarlar kutlamalara başladı.

Stat: Eryaman 

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Mehmet Şahan Yılmaz

Gençlerbirliği: Emrullah Şalk, Erdem Özgenç, Yıldırım Mert Çetin, Luccas Claro (Dk. 45 Barış Başdaş), Alper Uludağ, Selçuk Şahin, Yasin Pehlivan, Jailton Paraiba, Bekir Yılmaz (Dk. 63 Mert Nobre), Nadir Çiftçi (Dk. 46 Deniz Yılmaz), Stancu

Abalı Denizlispor: Stackhowiak, Alperen Babacan, Oğuz Yılmaz, Abdülkerim Bardakcı, Kerem Can Akyüz, Deniz Vural, Recep Niyaz (Dk. 88 Burak Altıparmak), Ziya Alkurt, Aissati, Burak Çalık (Dk. 74 Mbamba), Mehmet Akyüz (Dk. 79 Kehinde)

Goller: Dk. 16 Deniz Vural, Dk. 85 Recep Niyaz, Dk. 90 Kehinde (Denizlispor)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Burak Çalık (Denizlispor), Dk. 55 Yasin Pehlivan, Dk. 74 Barış Başdaş (Gençlerbirliği)