Horozkent’e bir milli transfer daha

Horozkent’e bir milli transfer daha

TFF Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden Horozkent Spor Süper Lig mücadelesini güçlendirmek için Belarus’lu milli futbolcu Mirashnichenka Liana’yı renklerine dahil etti.

Horozkent Spor’da transferi sezon başında gündeme gelen Belarus’lu milli futbolcu Mirashnichenka Liana’nın anlaşması, Kulüp Başkanı Kamil Karabuğa’nın araya girmesi ile tamamlandı. Tecrübeli futbolcu, Başkan Karabuğa ve Başkan Vekili Abdulbaki Aras eşliğinde sözleşmeye imza attı.

Türkiye liglerinde oynayacağı için mutlu olduğunu ifade eden Mirashnichenka, takımın orta sahasına ve hücum yollarına güç kazandıracağını kaydederek takımın hedefi olan Süper lig’e hep birlikte çıkacaklarını söyledi.

Tecrübeli orta saha oyuncusu 34 yaşında ve 1,73 boyunda. Hücuma yönelik oyunu ile bilinen Mirashnichenka Liana, birebirde adam eksiltmesi ve sürpriz golleri ile biliniyor.
Belarus'lu milli futbolcu, 2008-2011 Victoria-86 (Brest). 2011-2017 FC Minsk. 2017-2021 FC Zorka-BDA. 2021-2022 FC Smorgon takımlarının formasını giydi.

Horozkent Spor Kulüp Başkanı Kamil Karabuğa transfer ile ilgili açıklamasında şunları kaydetti, “Öncelikle ülkemizin yaşadığı felaketten dolayı vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve geride kalanlara sabır diliyorum. İçimizin yangını bitmiyor. Herkes gibi acıları biz de çok derinlerde hissediyoruz ve yaşıyoruz. Spor faaliyetlerinin başlaması ile birlikte biz de çalışmalara başladık. Zorlu bir ligde mücadele veriyoruz. Şimdiye kadar hep alt yapıdan yetiştirdiğimiz kızlarımızla mücadele ettik. 1. Lig, dünyanın her yerinden kaliteli futbolcuların yer aldığı bir arena. Kızlarımızın asla onlardan geri kalır bir yanı yok. Genç bir takımımız var. Çok iyi oynadığımız bazı maçlarda tecrübesizlik yüzünden puan kayıpları yaşadık. Bu açığımızı kapatmak için Belarus’tan hepsi milli forma giymiş üç oyuncu transfer ettik. Anastasiya Kynitskaya ile defansımıza tecrübe desteği sağladık. Gol sorunumuzu çözmek için Hanna Skryhanava’yı getirdik. Ve son olarak da orta sahamızı toparlayacak tecrübesi ile takımı ileriye taşıyacak Mirashnichenka’yı renklerimize dahil ettik.

Hedefimiz olan Süper Lig’e Play-Off’larda bile olsa çıkarak Denizli’mizi en üst lig’de temsil etmek istiyoruz. Ekonomik olarak çok eksiğimiz var. Bizler yönetim, teknik ekip ve oyuncularımız Denizli için elimizden gelenin çok fazlasını veriyoruz. Herkes takımı alkışlıyor ama deplasmanlar, transferler nasıl yapılıyor soran olmuyor. Şehrimizden ve iş insanlarımızdan yıllardır oynadığı her ligde şehrimize şampiyonluk yaşatan bu takıma sahip çıkarak destek vermelerini istiyoruz.”