Horozkent Ünye Deplasmanından üç puanla dönüyor;0-2

Horozkent Ünye Deplasmanından üç puanla dönüyor;0-2

TFF Kadınlar 1. Ligi 11. Haftasında Horozkent konuk olduğu Ünye Gücü'nü rahat geçti. İlk yarıyı Havane’nin gölü ile önde kapatan Horozkent, ikinci gölünü 90+5’de Ela’nın ayağından kazandı.

Horozkent, maçın ilk dakikasından itibaren yüksek tempolu bir mücadeleye sahne olan Ünye deplasmanından Havane ve Ela’nın golleri ile 3 puan ile dönüyor.

İlk 15 dakikası ortada geçen maçın gol perdesini 24’üncü dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Havane açtı. Golden sonra oyundaki hakimiyetini arttıran Horozkent ekibi, iki şutunda direği geçemeyince soyunma odasına 0-1 önde gitti.

İkinci yarıda gol yollarındaki varyasyonlarını arttıran yeşil siyahlı ekip, 9+5’te Ela’nın 35 metreden attığı müthiş golü ile maçın skorunu belirledi.

Tüm Liglerin Örnek Takımıyız

Kulüp Başkanı Kamil Karabuğa, Ünye Deplasmanında aldıkları 3 puana sevindiğini belirterek şunları kaydetti: “8 Yıldır oynadığımız her ligden şampiyon çıktık. 1. Lig Süper Lig’e çıkan son basamak. Kadın Futbolunda Şehrimizi yıllardır gururla temsil ediyoruz. Ekibimizin neredeyse hepsi alt yapımızdan yetişen kendi kızlarımız. Süper llig dahil tüm liglerin bu açıdan örnek gösterilen takımıyız.

İnşallah bu sene de şampiyon olarak ya da en kötü şartlarda play-off’larda Süper Lig’e çıkarak şehrimizi temsil etmeye devam edeceğiz. Bugünkü güzel galibiyet için teknik ekibi ve kızlarımızı kutluyorum.”

Golleri kolay Harcadık

Maçla ilgili yorumlarını aktaran Horozkent Spor Teknik Direktörü Osman Kıraç, “90 dakika üstün oynadığımız bir maç oldu. Oyunumuzu skora yeterince yansıtamadık. İki tane direkten dönen şutumuz ve ofsayt diye iptal edilen bir golümüz var. Bunun yanında birçok gol pozisyonunu çok kolay harcadık. Takımımız ligde şampiyon olacak kalitede bir ekip. Maalesef lige alışma sürecinde oyunu bizim oynadığımız ama puanı rakibin aldığı iki maçımız oldu. Buna rağmen üçüncü sıradaki yerimizi bu hafta pekiştirdik. Lig uzun bir maraton. Bundan sonraki haftalarda başarı grafiğimizi yükselterek devam etmek istiyoruz.” Dedi