Horoz’a Ege dopingi

Horoz’a Ege dopingi

12.hafta maçlarında Ege takımları olarak adeta Denizlispor’a çalıştılar.

Lider Gençlerbirliği’ni 3-1 yenen Balıkesirspor, deplasmanda Ümraniyespor’la golsüz berabere kalan Altınordu ve Adana Demirspor’u 3-0 yenen Altay, 12.hafta maçlarında Ege takımları olarak adeta Denizlispor’a çalıştılar.

Spor Toto 1.lig’de 12.hafta geride kalırken, ilk 6 sıradaki takımlar içinde tek kazanan Denizlispor oldu. Boluspor’u deplasmanda yenerek puan farkını 1’e indiren Denizlispor, ilk 6 içinde rakiplerinin puan kaybetmesiyle, 12. haftayı en kârlı kapatan takımı olurken, çıkışını da sürdürdü. Horozlar, Balıkesirspor’a takılan lider Gençlerbirliği ile puan farkını 6’ya, 2.sırada ki Boluspor ile ise 1 puana indirdi. 4.sırada ki Gazişehir Gaziantepspor’un deplasmanda Adanaspor ile 1-1 berabere kalması, 5.sırada ki Ümraniyespor’un evinde Altınordu ile 0-0 berabere kalıp 2’şer puan kaybetmeleri 6.sırada ki Adana Demirspor’un da İzmir deplasmanında Altay’a 3-0 yenilip 19 puanda kalması, 25 puanla 3.sırada ki Denizlispor’un ekmeğine yağ sürdü. 

Denizlispor Profesyonel Şube başkanı Ali Fırat,  Bolu’da galip gelerek 3 puandan fazlasını kazandıklarını açıkladı. Fırat, maça tutuk başlayıp, 1-0 geriye düşmelerine karşın, maçtan kopmadıklarını rakibin 10 kişi kalması avantajı ve devre arası ve 2.yarı Yücel Hoca’nın da takıma müdahalesiyle maçı çevirdiklerini söyledi. Kötü oynayıp kazanmanın da önemli olduğuna vurgu yapan Fırat, “ Maçın hakkı beraberlikti ama zoru başardık ve puan farkını kapattık. Ancak yolumuz çok uzun. 34 haftanın 12’si geride kaldı. Önemli olan seriyi devam ettirebilmek. Kolay olmayacak ama mutlu sona ulaşmak için herkes üzerine düşeni yapıp emin adımlarla yolumuza devam etmeliyiz” dedi.

Efsane sezon yakalandı

Süper lig’den düştükten sonra Spor Toto 1.ligde ki ilk mücadele ettiği 2010-2011 sezonu ilk 12 hafta da 25 puan toplayan ve zirvede olan Denizlispor, 7 sezon aradan sonra aynı başarıyı yakaladı. Mehmet Özsoy’un başkan olduğu Hamza Hamzaoğlu’nun Teknik Direktör olduğu sezonu yakalayan horoz, Ankaraspor’un ligden çekilmesiyle 9.haftada ki Ankaraspor müsabakasını oynamadan haftayı bay geçmiş ve 12.hafta sonunda 11 maçta 7 galibiyet 4 beraberlikle 25 puan toplamıştı. 13.hafta evinde Diyarbakırspor’a 1-0 yenilen Denizlispor, sonra ki 6 haftada galibiyet yüzü görmeyip adeta çakılmıştı. Bu sezon 12 maçta 8 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlikle 25 puana ulaşan Denizlispor, 13.hafta maçında Giresunspor’u konuk edecek.