HİZMET EDEN İNSANLAR ONURLANDIRILMALI

HİZMET EDEN İNSANLAR ONURLANDIRILMALI

Geçtiğimiz günlerde Kale ilçesindeki bir caddeye verilen eski Rektör Hüseyin Bağcı’nın isminin silinmesinin ardından, gözlerin kendisine çevrildiği eski Belediye Başkanı İsmail Yarımca, “Rektör…

Geçtiğimiz günlerde Kale ilçesindeki bir caddeye verilen eski Rektör Hüseyin Bağcı’nın isminin silinmesinin ardından, gözlerin kendisine çevrildiği eski Belediye Başkanı İsmail Yarımca, “Rektör Hüseyin Bağcı ilçemize hayli yardımcı olan, Üniversitenin 9 dalını açtı, Kale’mizin tanıtımını  ve tarihini içeren Sempozyumunu yaptı . Bizde kendisini onurlandırmak için ismini bir caddeye verdik.  Ben kendisinin FETÖ’cü olduğuna inanmıyorum. Memleketine hizmet eden insanların onurlandırılmasından yanayım” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Kale belediyesi tarafından, ismi verilen caddeden silinen eski Rektör Hüseyin Bağcı’nın isminin silinmesine üzüldüğünü dile getiren Kale eski Belediye Başkanı İsmail Yarımca, “Sayın rektör Kale'yi benimseyen, hizmet eden bir insandı. O Kale belediyesinin tarihinin ortaya çıkmasında; tanıtılmasında büyük yardımları olan insandır. O Kale Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 9 bölümü açarak Kale’yi öğrenci memleketi yapan ve ilçe ekonomisine büyük katkıları olan  Henüz mahkeme bile sonuçlanmadan isminin verilen caddeden silinmesine üzüldüm. Kaldı ki, kendisinin FETÖ’cü olduğuna hiçbir zaman inanmadım. Çünkü o tarihlerde iktidarın yanında söz sahibi olan Fetöcülerin talimatlarına uymuştur.” dedi.

İsmail Yarımca eski rektör Hüseyin Bağcı’nın Fetö ile bağlantılı olduğuna inanmadığını belirterek, “Hüseyin Bağcı’nın Fetö ile uzaktan, yakından bir bağlantısının olduğuna inanmıyorum. Ancak o dönemde Fetö iktidar ile ortak olduğundan, onların söz sahibi olmasından dolayı talimatlara uymak zorunda kalmış olabileceğini düşünüyorum. Fetöcü olduğuna inanmıyorum” dedi.