Hırsız Pireler zıplarken JASAT’a Takıldı

Hırsız Pireler zıplarken JASAT’a Takıldı

Sadece ilimizde değil, Ege bölgesindeki diğer illerde de çok sayıda hırsızlık olayına ismi karışan” Pireler Hırsızlık Gurubu” bir aylık titiz çalışma sonucunda JASAT timleri tarafından yakalandı.

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) bir büyük operasyona daha imza atarken, Kurban Bayramı için hazırlık yapan insanları da rahatlattı.

Denizli Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre; son bir aydır özellikle Buldan ve Güney ilçesinde Kurbanlık hayvan hırsızlıklarının arttığı belirlenince,  Denizli Jandarma Komutanlığı ile Buldan ve Güney ilçeleri Jandarma ekipleri tarafından titiz bir çalışma yapılmaya başlandı.

Yaklaşık bir aydır Buldan ve Güney ilçelerinde yapılan çalışma ve araştırmalar sonucunda, kendilerine “Pireler” çetesi denilen ve her birisinin çok sayıda suç kaydı bulunan bir aile çetesi olduğu belirlendi.

Jandarma ekipleri, çalışmalarının ardından düğmeye bastı ve Pireler çetesi olarak anılan 41 yaşında ve 8 hırsızlık suçu bulunan Anne Zekiye P., 44 yaşındaki 7 hırsızlık suçu bulunan Baba Süleyman P., 17 yaşındaki oğulları Emre P., 44 yaşındaki ve 16 hırsızlık suçu bulunan Dayı Teksin U. İle 42 yaşındaki 13 hırsızlık suçu bulunan Ali K. Salihli ilçesinde yakalanarak gözaltına alındılar.

Sadece ilimizde değil, Ege bölgesinde Uşak, Manisa, İzmir, Afyon, Çanakkale, Kütahya illerinde de hırsızlık olaylarına karışan ailenin, önceden belirledikleri hayvanları çalmak için binek araç ile geldikleri belirtiliyor.

Jandarmanın yaklaşık bir aydır takip ettiği hırsızlık çetesi, en son Salihli ilçesinde hırsızlık yaparken, Denizli Jandarma ekiplerine Salihli Jandarma ve emniyet müdürlüğü ekiplerinin desteği ile, sabah saatlerinde eş zamanlı olarak operasyon yaptı. 5 zanlı operasyon ile yakalandıktan sonra Denizli’ye getirilerek gözaltına alındı.

Öte yandan, yapılan ev aramasında Zekiye P. nin evinde 2018 yılında meydana gelen ve halen Faili Meçhul evden hırsızlık olayına ait av tüfeği de bulunarak sahibine teslim edilmiştir.

Olay ile ilgili soruşturma geniş çaplı sürdürülüyor.