Hayvan Pazarında yoğunluk başladı

Hayvan Pazarında yoğunluk başladı

Denizli’de yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarında yoğunluk yaşanıyor. Bu yıl 60 bin küçükbaş ve büyükbaş hayvan satışının olacağını söyleyen Denizli…

Denizli’de yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarında yoğunluk yaşanıyor. Bu yıl 60 bin küçükbaş ve büyükbaş hayvan satışının olacağını söyleyen Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, “Canlı Hayvan Pazarına geçen seneye göre daha fazla hayvan gelecek. İnşallah kurban bayramı ilimizde ve ülkemizde hayırlara vesile olur” dedi.

Sabahın ilk ışıklarıyla pazara gelen vatandaşlar, beğendikleri kurbanlığı en uygun fiyata almak, besiciler ise istedikleri fiyata satabilmek için pazarlık yapıyor. Pazarda küçükbaş hayvanlar 900 ile 2 bin 500 liradan alıcı bulurken, büyükbaş hayvanlar ise 6 bin ile 17 bin lira arasında satılıyor.

“TÜM HALKIMIZI CANLI HAYVAN PAZARINA BEKLİYORUZ”

Halkımızın kurbanlıklarını Canlı Hayvan Pazarından almaları gerektiğini savunan Tefenlili, “Özellikle büyükbaş hayvanın 2 yaşını doldurması gerekiyor. Yaş tayini ve hamilelik kontrollerinden biz yardımcı oluyoruz, bu hizmetler ücretsiz. Küçükbaşta da durgun olmayan, hareketli, gözleri canlı olan hayvanları tercih etsinler. Buraya böyle hayvanları almıyoruz. Ben vatandaşları sokak arasında arsalarda kurulan, kontrolü olmayan yerlerden hayvan almamaları konusunda uyarıyorum. Vatandaşları Canlı Hayvan Pazarımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

  “PAZARDA HERKES CEBİNE GÖRE HAYVAN BULABİLİR”

Fiyatların uygun olduğunu belirten Tefenlili, “ Küçükbaş ve büyükbaşta geçen senelerde tuttuğumuz kayıtlara göre, bu yıl pazarımıza gelmek isteyen kayıtlı hayvan sayısında artış olacak. Geçen senenin üzerinde bir sayı bekliyoruz. İnşallah yetiştiriciler de hak ettiklerini alır. Alacak olan vatandaşlarımız da cebine göre hayvan bulur. Afaki fiyatlarla ülkede enflasyon tetikleyecek şekilde görmüyoruz. Bu normal seviyede devam edecek. Herkes cebine göre hayvan bulur. 60 bin adet büyükbaş ve küçükbaş hayvan bekliyoruz. Şu anda resmi kayıt olarak 55 bin adedi geçti” diye konuştu.

“DIŞARIYA ÇIKMADAN TÜM İHTİYAÇLARINIZI GÖREBİLİRSİNİZ”

Canlı Hayvan Pazarında farklı olanakların sağlandığını ifade eden Tefenlili, “Pazarımızda farklı hizmetlerimiz var. Hayvan sahipleri şehir dışından geliyor, belirli ihtiyaçları olacaktır. Sıcak su, mescit, engelli tuvaleti, lokantalarımız gibi olanaklar da bulunuyor. Dışarıya ihtiyaç olmadan tüm isteklerinizi pazar yerinden sağlayabilirsiniz. Pazaryerimiz 7 gün 24 saat kameralarla kayıt altındadır. Nakliyeciler de bize bağlı, kayıt altındadırlar. Tüm hizmetler kayıt altında tutuluyor” dedi.