Hamdi Helvacılar : Coşkuyla Kutlayalım

Hamdi Helvacılar : Coşkuyla Kutlayalım

Bizleri bölmek, birbirimize düşürmek isteyen terör örgütü mensuplarına karşı hep birlikte güçlü kuvvetli ülke olduğumuzu dosta düşmana göstermemiz gereken ortamdayız.

Cumhuriyet, en alttaki yöneticiden en üstteki yöneticiye kadar tüm yöneticilerin seçim yoluyla, millet iradesiyle göreve gelmesi ve seçim yolu ile görevlerinden ayrılmalarını sağlayan rejim şeklidir.
Gazi Mustafa Kemal Paşa Samsun’a çıktığı günü değerlendirirken elinde hiçbir kuvvet bulunmadığını belirterek “Yalnız Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi kuvveti vardı. İşte ben bu milleti kuvvete, Türk milletine güvenerek işe başladım.” derken , millete ve onun egemenliğine dayanacağının mesajını veriyordu. Amasya Genelgesini, ihtilal beyannamesi haline getiren “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” sözleriyle aynı düşünceyi ortaya koyuyordu.

Erzurum Kongresinde “Arkadaşlar, tek tedbir, hakimiyeti milliyeye müstenit, bilakayıt ve şart, müstakil bir Türk Devleti teşkil etmek ve hedefe, behemehal vasıl olmaktır.” demiştir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 28 Ekim gecesi yemekte bulunan arkadaşlarına “Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz.” demiş, birlikte olduğu arkadaşları ayrıldıktan sonra kanun tasarısını
İsmet Paşa ile birlikte hazırlamıştır. Bu tasarı ile hükümet şekli Cumhuriyet olacaktır. 96 yıl önce bizlere her karış toprağı Şehit ve Gazi kanıyla sulanan hür, laik ve cumhuriyet ülkesi teslim eden atalarımıza layık olabilmek ve emanetleri koruyabilmek için ulus olarak tüm ülke insanlarımızla şanlı, onurlu, şerefli Türk bayrağımızın gölgesinde daha da çok dikkat etmemiz gereken günler geçiriyoruz.

Bizleri bölmek, birbirimize düşürmek isteyen terör örgütü mensuplarına karşı hep birlikte güçlü kuvvetli ülke olduğumuzu dosta düşmana göstermemiz gereken ortamdayız. Hiçbir konuda ödün vermeyeceğimizin teminatının bilinmesi, sabrımız taştığında da Türk milletinin gerektiği cevabı vereceği de bilinmelidir.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümünde şehitlerimizin yaşayan canlı temsilcileri olan Muharip Gaziler olarak halkımızın, Şehit yakınlarının, tüm muharip, malul Gazi ve yakınlarının cumhuriyet bayramını kutlarız. Halkımızı bayram sabahı çocuklarıyla birlikte elinde bayraklarla coşkulu bir şekilde bizleri desteklemeleri bayramı hep birlikte kutlamamız en büyük dileğimizdir. Evimize ve işyerlerimizi de bayrak asmayı ihmal etmeyelim.
28 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 13:00’te Atatürk anıtına çelenk koyma ve saygı duruşu olacaktır. 29 Ekim 2019 Salı günü saat 10:00’da tüm halkımızı Valilik önüne bekliyoruz. Feyiz milletindir benim değildir diyecek kadar alçak gönüllü olan büyük ATATÜRK izindeyiz, rahat uyu.
Aziz Şehitlerimize ve hayatını kaybeden Gazilerimize Allah’tan rahmet, tüm Gazilerimize
saadetler dileğimizle saygıyla selamlıyoruz.

Hamdi HELVACILAR
Muharip Gaziler Derneği
Denizli Şube Başkanı