Halil Ayhan: Yardımlarımız Devam Edecek

Halil Ayhan: Yardımlarımız Devam Edecek

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan yapılan yardımları ve çalışmaları yerinde inceledi

Kahramanmaraş Merkezli 7.7. ve 7.6. şiddetindeki depremin hemen ardından yardım çalışmalarına başlayan Güney Belediyesi, deprem koordinasyonunu sağlamak üzere sahada yer aldı.

. Halil Ayhan izlenimlerini ve yapılan çalışmaları şöyle değerlendirdi.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sonrasında Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan ve Güney Kaymakamı Ökkeş Yusuf İnce ile birlikte depremin ardından depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için seferberlik başlattı.

Güney halkı maddi yardımları hesaplara yatırdı, evlerinde kullanılmamış eşyalardan ve mağazalardan aldıklarını bizim toplama merkezlerimize getirdiler. İlk gün Belediyemize ait 2 tane tırı yükleyerek Hatay’a gönderdik. Hatay’a giden şöförlerimiz ile işbirliği içindeydik. Hatay’ a çok yardım geldiğini söyleyen şoförlerimizin kullandığı tırları Reyhanlı’ya gönderdiklerini söylediler. Mobil Aşevi ve ekibimiz ile gıda ve yakacak yardımı için 2 tır daha deprem bölgesine gönderildi. Mobil Aşevi  ekibini daha az  yardım ulaşan  Adıyaman’da görev aldı.

RAMAZAN AYINDA YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan deprem bölgesi Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya’ya giderek depremzedeleri ve ekiplerimizi gördüm, şimdilik yardımlarımıza ara verildi, tekrar talep geldiğinde yardımlarımızı başlatacağız. Deprem bölgesi Hatay’da, Kahramanmaraş’ta ve Nurdağı’ nda benim izlenimime göre çok fazla depremzede kalmamış. Devletimiz tüm gıdaları depolamışlar gıdalar dolu ve sürekli konteynerlar gidiyor konteyner kentler yakında kurulacak. Deprem bölgesine bir yıl daha yardım gitmeye devam edileceğini düşünüyorum. Biz de desteklerimize devam edeceğiz. Ramazan Ayında da deprem bölgesine ve Denizli’ye gelen depremzedelerimize de yardımda bulunmaya devam edeceğiz. Denizli Büyükşehir Belediyemiz deprem bölgesine yerleşmiş durumda, talep üzerine tekrardan yardımlara başlayacağız” dedi.

Depremin çok büyük bir alanda etkili olduğunu belirten, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan “Hatay’ın zeminin çok ıslak olduğunu gözlemledim böyle bir zemine şehir kurulmaması gerek, Hatay’ın yerleşim alanını yerinin değişmesi daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Malatya’da da zemin sağlam fakat binalar hasarlı, zemin etüdüne göre şehrin kurulması ve bölgelerde çok katlı binalar yapılmaması lazım. Malatya’da düzlüğe yapılan 15 katlı binaların bir çoğu yıkılmış. Yamaçlara yapılan binalarda yıkım olmamış sadece hafif hasarlı binalar vardı. Deprem bölgesinde bir çok alan yıkılacak ve bu şehirler yeniden kurulacak. Devletimize büyük bir yük düşüyor, biz de belediye ve kurumlar olarak elimizden gelen katkıyı koyacağız.

GÜNEY’DE BİNALAR  4 KATLI

Başkan Ayhan, “Güney’de zemin sağlam ve biz burada yüksek kata izin vermiyoruz, bizim evlerimiz en fazla 4 katlıdır, uygun bulmamama rağmen sadece TOKİ’ler 5 kat oldu, zemini ölçtüler binalarda tünel kalıp kullandılar binaları sağlamlaştırarak yaptılar TOKİ binalarımız çok sağlam oldu. Güney’in zemin sağlam olduğundan tünel açmak için kırıcı kullanıyoruz ve artık binalar hazır betonlarla yapılıyor. Güney’de yaşanan depremlerde hiçbir hasar görmedik. İlçenin zeminin sağlam ve dayanıklı olduğunu inanıyorum dedi.