Haleplilere yardım sürüyor

Haleplilere yardım sürüyor

Yeryüzü Doktorları, Halepli sivillerin yaralarını sarmayı sürdürüyor. Suriye’deki Darkoush ve Al Hilal hastaneleriyle mobil ekiplere destek veren Yeryüzü Doktorları, Türkiye’ye sığınan Haleplilere…

Yeryüzü Doktorları, Halepli sivillerin yaralarını sarmayı sürdürüyor. Suriye’deki Darkoush ve Al Hilal hastaneleriyle mobil ekiplere destek veren Yeryüzü Doktorları, Türkiye’ye sığınan Haleplilere de Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yardım ediyor.

Bir yıldır abluka altında bulunan ve son günlerde ağır çatışmaların yaşandığı Halep’ten 53 bin 773 sivilin tahliyesi bitti. Sivillerden 6 bin 337’si hasta, 734’ü yatan hasta durumunda. Uzun süren ateşkes görüşmelerinin ardından tahliye edilen sivillerin bir kısmı İdlib’te hizmet veren hastanelerde tedavi görürken, bir kısmı Hatay’a sığındı. Halepli sivillerin yanı sıra bin civarında Telaferli de 35-40 günlük zorlu bir yolculuğun ardından Hatay’a ulaştı. Geçtiğimiz hafta Halep’ten Hatay’a göçenler arasında bulunan 5 yaşındaki bir kız çocuğu soğuktan donarak vefat etti. Telafer’den gelen kafilede ise 5 kişi yine aynı şekilde donarak hayata gözlerini yumdu. Hatay, şu günlerde soğuktan donma noktasına gelmiş, bir kaşık çorbayı içmekte zorlanan sığınmacıların yaralarını sarmaya çalışıyor.

Sınır ötesinde de Türkiye’de de desteğe devam

Dünyanın dört bir yanındaki sığınmacılara, savaş ve afet mağdurlarına yardım götüren Yeryüzü Doktorları, sınırın iki tarafında da yaraları sarmak için harekete geçti. Tahliye edilen Haleplilere bölgede hizmet veren Darkoush ve Al Hilal hastaneleriyle mobil ekiplere ilaç ve medikal malzeme sevk eden Yeryüzü Doktorları, ilaç ve hijyen kiti gönderimiyle bölgeye destek vermeye devam edecek.

“Tek amacımız tıbbi yardım götürmek”

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bulunan Suriyelilere de yardım elini uzatmayı sürdüren Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Yahyahan Güney: “Yeryüzü Doktorları olarak tek amacımız ihtiyacı olan insanlara tıbbi yardım götürmek. Bu nedenle savaşın başladığı ilk günden bu yana Suriye’deki hastaneleri ve sağlık çalışanlarını elimizden geldiğince destekledik. Savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan göçmenlere de gerek açtığımız kliniklerde gerekse mobil hizmetlerimizle sahada elimizden gelen desteği verdik ve vermeye de devam ediyoruz” dedi.