HAKEM ATAMASI BU LİGİ FENA KARIŞTIRDI

HAKEM ATAMASI BU LİGİ FENA KARIŞTIRDI

TFF 1 . LİGİN 31. HAFTA OYNANACAK OLAN DENİZLİSPOR - ÇAYKUR RİZESPOR MAÇINA ESKİŞEHİR BÖLGESİ HAKEMİ SUAT ARSLANBOĞA'NIN ATANMASIYLA BİRLİKTE ,ORTALIK TOZ DUMAN OLDU.

TFF 1 . LİGİN 31. HAFTA OYNANACAK OLAN DENİZLİSPOR - ÇAYKUR RİZESPOR MAÇINA ESKİŞEHİR BÖLGESİ HAKEMİ SUAT ARSLANBOĞA'NIN ATANMASIYLA BİRLİKTE ,ORTALIK TOZ DUMAN OLDU.

Son bir kaç haftadır ÖzellikleDenizlispor Sportif Direktör'ü Bülent Ertuğrul'u hedef göstererek açıklamalar yapan Samsunspor kulübü fitili ateşleyen kulüp pozisyonundaydı. Eskişehirspor Yücel İldiz ile yollarını ayırdıktan sonra ünlü Teknik adam Yılmaz Vural ile anlaşmıştı. 

Yılmaz Vural benim Eskişehir'e gelmemi herlkes istedi git bu takım küme düşmesin dediler, Svil toplum kuruluşları, Federasyon,Başkan , Yönetim herkes istedi benden geldim demesi bu gün önce Denizlspor daha sonra Samsunspor cephesini ve Denizli ile Samsun kentlerini hareketlendirdi.

Bu konuşmanın ardından kümede kalma savaşı veren düşme adayı 3 takım birbirlerine girdiler. Çünkü TFF , MHK 'nin Denizlispor - Çaykur Rizespor maçına Esskişehir Bölgesi hakemini atamasıyla birlikte, bu atamanın Eskişehirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural tarafından istediği şekide yorumlandı ve konuşuldu. 

Denizlispor kulübü, yöneticeleri ve taraftarları bu atamanın skandal olduğunu belirterek derhal değiştirilmesini istediler. Ve Temiz bir lig istiyoruz kampanyası başlattılar.

Bu arada Kulvar Gazetesi'n den Hakan Altınsır ile görüşen Yılmaz Vural ; Duydum ki Denizli'de bana linç kampanyası başlatmışlar. Çok üzüldüm ben Denizli'yi de ,Denizlispor'u da çok severim. Ne hakem ataması ne de en ufak bir kayırma ve usulsüzlükle bir ilgim var. Zaten böyle bir gücümüz de yok, eğer bu ayarlamaları yapabilecek gücümüz olsaydı bu durumlarda olmazdık. Maalesef üç düşme adayı takım var, Eskişehirspor, Samsunspor ve Denizlispor bu takımlardan biri düşecek hepsi birbirlerinden değerli takımlarımız ama maaalesef durum bu. 

Biz bu gün buradayız , yarın başka bir takımda bu söylemlemler ve suçlamalar beni çok üzdü. ben konuşmamda Sivil Toplum örgütleri federasyonlarından bahsettim ancak , durum Futbol federasyonuna döndü, benim gibi tecrübeli biri bu hatayı yapmamalıydı, bu söylemde ben hataa yaptım keşke daha dikkatli olsaydım. Ancak eğer ben bu hakem ataması ile ilgili en ufak bir müdahalem olduysa çocuklarımın hayrını görmeyeyim başka ne diyebilirim ki diye açıklamalarda bulundu.

Bu arada Yılmaz Vural hakemin Eskişehir Bölgesi hakemi olduğunu ancak ,hakemin Malatya'lı olduğunu sözlerine ilave etti.

Bu arada Samsunspor Kulübü de basın açıklmaı yaparak hem Yılmaz Vural'ı Hem Eskişehirspor'u, Hem Denizlispor ve Bülent Ertuğrul'u eleştirdi ve suçladı. 

Denizlispor Kulübü ve Yönetimi Samsunspor'un yaklaaşık iki haftadan beri yaptığı bu suçlamalara karşı sessiz kalırken. Bakalım Türkiye Futbol federasyonu bu konuda farklı bir adım atacak mı ?

Denizlispor kulübü Başkanı Mustafa Üstek ise bir sosyal paylaşımda yorum yaparak ;

''Mustafa Üstek  Arkadaşlar hakemin Malatyalı olduğu doğru ama bu adam uzun yıllardır Eskişehir'de bi belediyede çalışıyor Eskişehir'in nasıl bi taraftar kitlesi olduğunu biliyorsunuz bu doğru yönetirse bu adama rahat vermezler o yüzden rahatsızlığımız. diye yorumda bulundu..