Günde 45 Hastaya Hizmet Veriliyor
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Kasım 2016 yılında hizmete açılan Servergazi Devlet Hastanesi Toplum Ruh sağlığı Merkezi (TRSM)’nde basın mensuplarına yönelik…
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Kasım 2016 yılında hizmete açılan Servergazi Devlet Hastanesi Toplum Ruh sağlığı Merkezi (TRSM)’nde basın mensuplarına yönelik kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıdan sonra Merkezi dolaşan basın mensuplarına; hastaların el işi dersinde yaptıkları resim çerçevesi ve kitap ayracı hediye edildi.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti, Denizli’de görev yapan basın mensuplarını kahvaltıda buluşturdu. Şirinköy yolu üzerinde hizmete açılan Servergazi Devlet Hastanesi’ne bağlı Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde düzenlenen kahvaltıya; Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, Denizli’de görev yapan basın mensubu çalışanları ile Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, TRSM Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Erinç Sevinç ve Merkez çalışanları katıldı. Kahvaltıdan sonra Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, 2015-2017 yılları arası Birlik olarak hastanelere kazandırılan yeni birimler ve cihazlar ile yapılan faaliyetleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Erinç Sevim de Merkezi tanıtan kısa bir sunum yaptıktan sonra basın mensuplarına Merkez gezdirilerek hastaların el işi derslerinde yaptıkları resim çerçevesi ve kitap ayracı hediye edildi.
Günde 45 Hastaya Hizmet Veriliyor
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, 2011 yılında Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nden sonra Kasım ayında Servergazi Devlet Hastanesi bünyesinde İkinci Toplum Ruh sağlığı Merkezi’ni Denizli’ye kazandırdıklarını dile getirerek şöyle konuştu: “3 katlı ve 550 metre kare alanı bulunan Servergazi Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz; 1 Psikiyatri Uzmanı , 1 Psikolog, 1 Sosyal Hizmet Uzmanı, 2 hemşire, 1 Tıbbi Sekreter, 1 Güvenlik, 1 temizlik ve 1 servis şoförü ile günde 45 hastaya hizmet veriyor. Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde ağır ruhsal problemi olan hastalara (şizofreni, şizoafektif bozukluk, psikoz) toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Merkezimizde hastaların takip ve tedavilerinin yürütülmesi planlanarak, gerektiğinde evde de takip ve tedaviyle hasta- aile eğitimi yapılmaktadır. Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde 1600 kişi tedavi görüyor. Bunun yüzde 60’ı ev takibinde. Biz, bu sayının daha fazla olduğunu biliyoruz. Ekiplerimiz, ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Bazı hastaların evden dışarı çıkartılmadığını biliyoruz. Bunları topluma kazandırmak için çalışmalarımız devam edecek ve daha çok kişiye ulaşmak istiyoruz. Yine hastalarımızı topluma kazandırmak, mesleki, ailesel işlevlerini sürdürmek ve üretkenliklerini arttırmak adına Halk Eğitim Merkezi’nden gelen resim, beden eğitimi, folklor, el sanatları hocalarımız merkeze gelerek hastalarımızla çalışmalar yürütmektedir. Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri, Sağlık Bakanlığımızın faaliyete geçirdiği çok önemli bir sosyal projedir ve ağır ruhsal problemi olan hastaların topluma kazandırılmasında çok önemli bir rolleri vardır. Bu anlamda ilimize ikinci bir Toplum Ruh Sağlığı merkezi’ni kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Servergazi Devlet Hastanesi TRSM’nin 6 ay önce 40 hasta ile hizmete başladığını ve bugün hasta sayısının 91’e ulaştığını açıklayan TRSM Sorumlusu Uz. Dr. Erinç Sevinç, Merkezin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dr. Sevinç, “Burada ruh sağlığı sorunu bulunan kişilerin rehabilitasyonu ve tedavi içeren hizmetler veriliyor. İlaçlarının düzenli kullanmaları sağlanıyor. Hastalar evlerinden alınıp merkeze getiriliyor ve sonra evlerine bırakılıyor. Tedavi altında tuttuğumuz hastaları rutin bir şekilde evlerinde ziyaret ediyoruz, aileleriyle de görüşüp eğitimler veriyoruz. Çoğu kişi kronik bipolar bozukluk, şizofreni, şizoaffektif bozukluk ve atipik psikoz rahatsızlığı yaşıyor bu şekilde hayatını sürdürüyor olabilir. Bu nedenle biz saha taramalarını aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.
0 Yorum