Görkemli bayramımızı kutluyoruz

Görkemli bayramımızı kutluyoruz

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar 29 Ekim Cumhuriyet bayamı sebebiyle yaptığı açıklamada, “Bugün Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü kutluyor olmanın kıvancı, mutluluğu…

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar’ın açıklaması şöyle; “Gazi Mustafa Kemal Paşa Samsun’a çıktığı günü değerlendirirken elinde hiçbir kuvvet bulunmadığını belirterek “Yalnız Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi kuvveti vardı. İşte ben bu milleti kuvvete, Türk milletine güvenerek  işe başladım.” derken , millete ve onun egemenliğine dayanacağının mesajını veriyordu.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 28 Ekim gecesi yemekte bulunan arkadaşlarına “Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz.” demiş, birlikte olduğu arkadaşları ayrıldıktan sonra kanun tasarısını İsmet Paşa ile birlikte hazırlamıştır. Bu tasarı ile hükümet şekli Cumhuriyet olacaktır.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyet'imizi korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin ‘En birinci vazifesidir.’ Bu misyonla geleceğimizin teminatı; çocuklarımız ve gençlerimiz, sonsuza kadar yanacak olan, Cumhuriyet meşalesini aynı inanç ve şuurla nesilden nesile taşıyacaklardır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümünde şehitlerimizin yaşayan canlı temsilcileri olan Muharip Gaziler olarak halkımızı bayram sabahı çocuklarıyla birlikte elinde bayraklarla coşkulu bir şekilde bizleri desteklemeleri bayramı hep birlikte kutlamamız en büyük dileğimizdir. Evimize ve işyerlerimizi de bayrak asmayı ihmal etmeyelim.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Aziz Şehitlerimize ve hayatını kaybeden Gazilerimize Allah’tan rahmet, tüm Gazilerimize saadetler dileğimizle saygıyla selamlıyoruz.Feyiz milletindir benim değildir diyecek kadar alçak gönüllü olan büyük ATATÜRK’ün izindeyiz, rahat uyu.”