Gençlik Pazar günü Buluşuyor

Gençlik Pazar günü Buluşuyor

Gençlik Pazar günü Buluşuyor

Denizli Gönüllü Gençlik Hareketi adına yapılan açıklamada, “Doğu Türkistanlı Müslüman Kardeşlerimiz için:18 Ocak Pazar günü sabah namazında Denizli Delikliçınar Yeni Cami’de buluşuyoruz.” Denildi.

doğu türiksitna (2)Önümüzdeki Pazar günü Bütün Denizli halkını Çınar meydanında beklediklerini ifade eden Denizli Gönüllü Gençlik Hareketi adına Ekrem Çetin, “Çin, Uygur Türklerine karşı imha ve asimile politikası uyguluyor. İbadet etmeyi, oruç tutmayı, namaz kılmayı yasaklıyor. Doğu Türkistan’da katliam gerçekleştiriliyor. Ve bu bölgeyle de iletişim kurulamadığı için katliamlarda kaç kişinin hayatını kaybettiği bilinemiyor. Çin zulmüne dünya sessiz kalıyor, Çin zulmünü ancak Türkiye durdurabilir. İslam coğrafyası, Türk dünyası bu vahşeti kınamalı, buna karşı dünya ülkeleri tedbir almalıdır. Bizim ecdadımız, çine gözdağı ve korku saldığı dönemlerde çin kavmi korkularından dolayı çinsettiniinşaa ettiğini hepimiz biliyoruz. Biz “Denizli Gönüllü Gençlik Hareketi” olarak tüm dünya müslümanlarına bu zulümlere tepki göstermeyi ve Allah yolunda birleşmeye çağırıyoruz!
İslam eşittir; Hz Peygamber demektir. Biz kimsenin kutsalına hakaret etmiyoruz. Kimse de bizim kutsallarımıza hakaret etmesin. İslamı kullanıp, insanları İslamdan ve Allah dan uzaklaştırmak için, oynanan oyunlara ülkemiz ve dünya üzerindeki müslümanlar seyirci ve tepkisiz kalmamalıdır. Aslen biz ırkçı düşünceye değil Ümmet şuuru bilinciyle hareket etmeye davet ediyoruz. Bu yaşanan zulümler sadece DoğuTürkistanda değil, dünyanın dört bir tarafında işitilmekte ve görülmektedir.” Dedi.

Çetin açıklamasında daha sonra ise, “”Bizler hz.İbrahimin ateşe atıldığı zamandaki gibi, karınca misali zalime karşı mazlumdan yana taraf olmaya. Bir damla da olsa bu zulümü engellemeye, mücadele etmeye ve birleşme çağırıyoruz.” 
Cenab-ı Allah bizlere ayeti kerimede;
“Bir zulüm ve saldırıya uğradıklarında, hep birlikte karşı koyarlar” buyuruyor.(Şura 39)
Dünyanın neresinde olursa olsun, müslümana düşen yapılan zulümlere seyirci kalmamak ve karşı durmaktır. “Bir zulmü engelleyemiyorsanız, en azından Onu herkese duyurun!” sözünü Denizli Gönüllü Gençlik Hareketi olarak kendimize düstur edindik.
Bu duygu ve düşüncelerle Denizli halkımızı ve gençlerimizi 18 Ocak Pazar günü sabah namazına Delikliçınar Yeni Camii’ye bütün vakıf, dernek ve sendikalarımızı davet ediyoruz. Vicdan sahibi her kardeşimizi bekliyoruz” dedi.

doğu türiksitna (1)

Bir önceki yazımız olan ÇELİKKOL VE EKİBİ ANKARA YOLUNDA başlıklı makalemizde AKP iktidarı, başbakan davutoğlu ve esnaf ve sanatkarlar odaları birlik başkanı musa çelikkol hakkında bilgiler verilmektedir.