Gençlik Merkezi gönüllüleri çevre temizliği yaptı

Gençlik Merkezi gönüllüleri çevre temizliği yaptı

4 Eylül Buldan’ın Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında Gençlik Merkezi gönüllüleri kuş cenneti ve doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü’ne dikkat çekmek amacıyla temizlik yaptı

Doğası ve tabiatıyla Türkiye’nin önde gelen ilçelerinden olan Buldan’da çevre bilincinin oluşturulması ve kuş cenneti doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü’nde çevre temizliği gerçekleştirildi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Ali Ünsal ve Buldanlı gençlerle bir araya gelerek Süleymanlı Yayla Gölü’nün çevresine rastgele atılan çöpleri ve atıkları toplayarak temizlik çalışması gerçekleştirdi.  Etkinlik öncesi Gençlik Merkezi gönüllüleriyle bir süre sohbet eden Başkan Şevik,  esas olanın temizlemek değil kirletmemek olduğunu vurgulayarak, “Çevre bilincinin en üst düzeyde tutulması ve gösterilecek çevre hassasiyetinin geleceğimizi kurtaracağı asla unutulmamalıdır. Sizler buraya gelerek bu noktada ne denli özenli ve hassas olduğunuzu gösterdiniz. Bunun için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu hareketinizle herkesi çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorsunuz, örnek oluyorsunuz” diye konuştu.

Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Ali Ünsal ise, gençlerde çevre bilincini oluşturmak ve çevreye karşı sorumluluklarını hatırlamak amacıyla Buldan Belediyesi işbirliğinde böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Etkinliğimizi özellikle 4 Eylül Buldan’ın düşman işgalinden kuruluş gününde düzenlemek istedik. Doğasıyla, yeşiliyle, havasıyla ve barındırdığı kuş ve endemik bitki türleri bakımından bölgenin önemli doğa turizmine hizmet eden ve yaz kış doğa ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı olan Süleymanlı Yayla Gölü, piknikçilerin rast gele attığı atıklarla kirletilmektedir. Çevre kirliliğine dikkat çekmek, öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak, sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mustafa Şevik ve ekibine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Buldanlı gençler daha sonra Yayla gölü çevresindeki çöpleri ve atıkları büyük bir titizlikle toplayarak “çevremizi temiz tutalım” çağrısı yaptılar.