Fenerbahçe Maçı Sonrası Denizlispor

Fenerbahçe Maçı Sonrası Denizlispor

Kasımpaşa maçından sonra yazmıştım. O zamandan bu zamana değişen sadece Teknik Direktör oldu

Kasımpaşa maçından sonra yazmıştım. O zamandan bu zamana değişen sadece Teknik Direktör oldu. Oyun sistemi ve anlayışı , mücadele gücü artmadı ve peşi peşine yenilgiler ile ilk 4 haftanın yıldızı Denizlispor aşağı doğru hareketlendi. İlk 4 hafta da Liderlik hesapları yapılan şehirde birdenbire küme de nasıl kalırız hesapları yapılmaya başladı.

Milli maç arasında yapılan Teknik Direktörlük değişimi ile Yücel İldiz’in yerine Mehmet Özdilek geldi. Adı geçen bir çok Teknik Direktör adayı ile görüşmüştüm o arada , bu adaylar içinde Denizlispor’u en iyi tahlil etmiş ve teşhis koymuş iki isim vardı biri Mesut Bakkal diğeri ise Mehmet Özdilek idi.

Mehmet Özdilek , takımın akılcı bir transfer politikası izlediğini ve ilk sene için genelde tecrübeli futbolcuları tercih ederek doğru hareket edildiğini takımın çabuk ayağa kalkacağına inandığını söylemişti.

Fenerbahçe maçında stoperde Mustafa Yumlu bu sene ilk defa ilk 11’de başladı. Rodellaga’nın yokluğunda ise Oskar gene bu sene ilk 11’de başladı. Takımın diğeri ise geçtiğimiz haftalarda yer alan oyunculardı.

Kasımpaşa maçı sonrası yazdım Isaac Sackey ve Hadi Sacko maalesef kötü oynuyorlar diye. Recep Niyaz bu takımın sigortasıdır kesinlikle oynamalı diye.

Recep Niyaz’ın oynamadığı maçlarda hep mağlubiyet geldi. Böyle devam ederse Recep Niyaz devre arası gider.

Mehmet Akyüz ve Burak Çalık mutlaka kullanılmalı , Sedat Şahintürk düşünülmeli demiştim. Mehmet Akyüz oyuna girdikten sonra birden Denizlispor atakları gelişmeye ve etkili olmaya başladı. Çünkü Mehmet Akyüz çok iyi bir futbolcu nereye nasıl koşacağını ve etkili olacağını çok iyi biliyor. Evet Süper Lig farklı ama onun yeteri kadar bu ligde tecrübesi var ayrıca yetenekleri çok fazla. Her maç sıkıştığında 45 dakika rahat rahat oynar.

Kibong Mbamba, oynarsa kesinlikle Isaac Sackey’den 5 kat daha fazla faydalı olur.

Oyunun son bölümlerinde Mustafa Yumlu ileride oynadı, ceza sahası içinde düşürüldü hakem devam dedi, ceza sahası önünde bir daha düşürüldü hakem gene devam dedi. Elinizde o kadar forvet varken Mustafa Yumlu’nu bu pozisyonları yaratması hem de çok uzun zamandır oynamamasına rağmen Teknik Direktörün sorgulaması gereken bir durum.

En başta Olcay Şahan olmak üzere birkaç futbolcunun kamp döneminde olmaması veya geç katılması form durumlarını etkiliyor. Yaş durumundan ötürü verimli olamıyorlar. Bu oyuncular iyi hazırlanmamış ya da kendilerine iyi bakmıyorlar.

Sahaya çıkan ve verimsiz olan futbolcuların devamlı oynaması ise acaba Menejerlerine oynama garantisi mi verildi diye insanın aklına soru getiriyor.

Maç sonrası Mehmet Özdilek takımın taktik değişikliğine gittiğini , geniş alandan , dar alan sistemine geçildiğini ve bu taktiğin oturması için zaman ihtiyaçları olduğunu ayrıca bazı oyuncuların performanslarının beklediğinden az olduğunu söyledi.

Mehmet Özdilek’in en az 2-3 maç daha kredisi var. Ancak takımda bazı şeylerin değiştiğini göstermesi lazım. Kadroyu daha verimli kullanmalı ve hazır olmayan oyuncuları ekstra olarak ekip halinde hazırlamalı.

Bu arada Altınordu maçında takımın başında sahaya çıkan Levent Kartop’u gençlere olan güveninden dolayı kutlarım. Futbolculuğu döneminde de gençlere çok yardımcı oluyordu, Levent Kartop , 2 sene içinde bu takımın A kadrosuna en az 3-4 futbolcu verir diye düşünüyorum . Mutlaka desteklenmeli ve önerilerine kulak verilmeli.

Bu takım doğru kadro ve iyi çalışmayla toparlanabilir. Ancak acilen kaybetme alışkanlığından kurtulması lazım. Doğru kadro ile kazanılacak 2-3 maç ile hem takım , hem şehir toparlanabilir.

Eğer sonuçlar 2-3 hafta daha kötüye giderse bu sefer şu anda çok cılız olmasına rağmen yönetim de sorgulanır ve gitmesi istenir.

Sonuç olarak Recep Niyaz mutlaka oynatılmalı, Mehmet Akyüz , Burak Çalık  ve Kibong Mbamba mutlaka maçın gidişatına göre kullanılmalı.

Şehirde moraller bozuldu, acilen birkaç galibiyetle morallerin yükseltilmesi gerek. Hem takım hem de yönetimin nefes alması için. Bu arada yeni hocanın hatırına taraftarlarında 2-3 hafta daha desteğe devam etmesi çok önemli. 2-3 galibiyet bir anda sıralamada yukarılara çıkartır.

Sağlıklı kalın.