Federasyon’da Kulüplere Ceza Gibi Karar!

Federasyon’da Kulüplere Ceza Gibi Karar!

Kadınlar Lig’inde şimdiye kadar kulüpler lehine hiçbir karar almayan federasyon yine şaşırtmadı!

Paly-Off’a kalan İstanbul – Denizli – Kayseri ve Şırnak Ekiplerine bulunabilecek en uzak noktayı belirleyerek maçların Samsun’da oynanmasına karar verdi. Daha önce sözü geçen Ankara ve Konya’dan neden vazgeçildiği ve Samsun’un seçildiği konusunda ise federasyondan herhangi bir açıklama yapılmadı. Kulüp Başkanımız Kamil Karabuğa, Federasyon’un Samsun kararına, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

Kime Göre Neye Göre Samsun?

Kadın futbolunda çok zorlu bir lig serüvenini tamamladık. Bütün imkansızlıklara rağmen, kendi yağımızda kavrularak gittiğimiz her deplasmana öz sermayemizle gittik geldik. Bütün cefaları çektikten sonra play-off’a kalmayı başardık.

Biz bütün imkanlarımızı seferber ederek mücadele ederken, kadın futbolundan bi haber Türkiye Futbol Federasyonu yine yaptı yapacağını.

Play-Off’a bizimle birlikte Şırnak, İstanbul ve Kayseri ekipleri kaldı. Play-Off için ortak bir yer seçilecek, ortak bir noktada play-off maçları yapılacaktı. Hatta maçlar için Konya ve Ankara düşünülüyordu.

Herkes ortak bir nokta beklerken, federasyon yine kendi kafasına göre bir karar verdi ve Samsun’u seçti. Samsun’un seçilme nedenini biz anlayamadık. Biz buradan 888 kilometre, İstanbul ekibi 734 kilometre, Şırnak ekibi 1098 kilometre, Kayseri ekibi ise 453 kilometre mesafe kat ederek Samsun’a gidecek.

Ortak bir nokta olan Ankara ve Konya varken, kendi yağımızla mücadele eden bizi Samsun’u reva görmenin nedenini çok merak ediyoruz.

Ortak akılla yönetilmeyen kadın futbolunda ben yaptım oldu mantığı ile kararlar vermeye devam etmek kadın futboluna zarar vermekten başka bir şey değildir.

Biz Horozkent Spor Kulübü olarak, federasyondan bu kararın hangi mantıkla alındığının açıklanmasını bekliyoruz…

Öyle bir açıklama gelmeyecek biliyoruz ama bir umut bekliyoruz. Şaşırt bizi TFF.

Denizli - Samsun 888 km

İstanbul - Samsun 734 km

Kayseri - Samsun 453 km

Şırnak - Samsun 1098 km

 

Denizli -Konya 410 km

İstanbul - Konya 662 km

Kayseri - Konya 304 km

Şırnak - Konya 1076 km

 

Denizli - Ankara 475 km

İstanbul - Ankara 453 km

Kayseri - Ankara 318 km

Şırnak - Ankara 1175 km