Er meydanı böyle mücadele görmedi

Er meydanı böyle mücadele görmedi

Altın kemerli ağa Sezer Tomay, "BİR HAYALİMİ DAHA GERÇEKLEŞTİRDİM"

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç'ın ev sahipliğinde gerçekleşen yağlı güreşlere çevre iller,  belediye başkanları düzeyinde katılım sağladı. 2024 yılı güreş ağalığı ihalesini altın kemer sahibi iş insanı Sezer Tomay kazanarak yeni bir ilke daha imza attı.

27. Kale Biber Festivali çerçevesinde gerçekleşen yağlı pehlivan güreşleri unutulmaz anlara sahne oldu. Güreş ağıalığını iş adamı Altın Kemer Sahibi Sezer Tomay'ın yaptığı güreşler adeta nefes kesti. Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç'ın ev sahipliğinde gerçekleşen güreşlere çevre iller belediye başkanları düzeyinde katılım sağladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale İlce Belediye Başkanı Avni Örki,  başta olmak üzere Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay'ın yanı sıra siyasiler ve güreş severler Kale'de Bayrak tepede bulunan Recep Tayyip Erdoğan Er meydanına akın etti. Yaklaşık 600 güreşçinin Er meydanına çıktığı güreşleri binlerce güreş sever nefesini tutarak izledi.

GÜREŞ AĞASI TOMAY'IN ALANA GİRMESİ HERKESİ COŞTURDU

Cumhuriyet tarihinde üç farklı yerde güreş ağırlığı yaparak bir ilke imza atan, bu anlamda tek olan ve yağlı güreşlere çok büyük katkı sağlayan iş insanı Sezer Tomay, güreşler devam ederken protokol eşliğinde davul ve zurnalarla alana girerek güreş seferleri tek tek selamladı. 2023 yılı Kale Yağlı Güreşlerinin ağası Altın Kemer Sahibi Sezer Tomay'a güreş severlerin ilgisi oldukça fazlaydı. Güreşler devam ederken yapılan 2024 yılı güneş ağalığı ihalesi de nefes kesen anları sahne oldu. Sezer Tomay 600 bin lira vererek 2024 yılı içinde güreş ağalığına hak kazanan isim oldu. Güreş ağası Tomay, gelecek yıl takacak olduğu kemer ile "3 altın kemer sahibi" sıfatı ile Cumhuriyet tarihinde bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu.

TOMAY: ÜÇ EVLADIM VAR ; HEPSİNE BİRER KEMER BIRAKACAĞIM

Basın mensuplarına ihale sonrası kısa bir açıklama yapan Tomay, 2024 yılı güreş ağırlığı yapmaktan dolayı son derece gururlu olacağını söyledi. Ata sporu,  peygamber sporu yağlı pehlivan güreşlerine her zaman desteğinin süreceğini ifade eden Tomay, "Beyağaç’ta 2017-2018-2019 ve 2022 yılları güreş ağasıyım. Kaledavaz’da da 2019-2023 yılları arası güreş ağalığı yapıyorum. 2024 güreş ağırlığını da bugün yapılan ihale ile kazanmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bunun yanında Muğla Menteşe Kavakdere, Yerküpe, Peşpınar’da da güreş ağasıyım. Cumhuriyet tarihinde 3 yerde bu anlamda güreş ağalığı yapan başka yok. Pehlivanlara destek olabilmek, yeni nesillerin yetişmesine katkı sağlamak ve güreşe gönül vermek önemli. Bugün burada güreşen tüm güreşçilerimize ve güreş sporuna destek olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Üç evladım var hepsine birer altın kemer bırakmak en büyük hayalimdi. Seneye Kale'de belediye başkanımız bir altın kemer daha takacak. Bu şekilde bu hayalim gerçek oldu. Bizden daha iyi hakkını vererek bu ağalığı yapacak güneş severlere ağırlığı devretmeye her zaman hazırım. Ancak hakkını vermedikleri takdirde fiyat ne olursa olsun ağırlığı geri devir alırım"  dedi.

SAĞINÇ: ATA SPORUMUZU YAŞATMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ise güreşlere ve organizasyona dair değerlendirmesinde, "Bu sene yaklaşık 600 pehlivanımızın katılımıyla yağlı pehlivan güreşlerimizi gerçekleştirdik. Denizli'den ve çevre illerden güreşlerimize akın eden belediye başkanlarımıza ve güreş severlere çok teşekkür ediyorum. Bu bir sevda işi ata sporumuz, peygamber sporumuz yağlı pehlivan güreşlerini yaşatmak gelecek kuşaklara aktarmak en büyük temennimizdir. Bu anlamda Kale Bayrak tepe Recep Tayyip Erdoğan Er meydanına çıkan tüm güreşçilerimiz bizim için son derece kıymetlidir. Bu organizasyonun başarıyla gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.