Ekundayo, Denizli’de toprağa verildi

Ekundayo, Denizli’de toprağa verildi

Sarayköyspor’un Nijerya uyruklu futbolcusu 23 yaşında ki Ekundayo Ebeneze Mawayeka, babasının isteği üzerine Denizli’de toprağa verildi.

Denizli’de Yeşilköyspor-Sarayköyspor takımları arasında oynanan Süper Amatör Lig maçının 35. dakikası oynanırken, sahada yığılıp kalan ve kalp krizi geçirdiği için hayatını kaybeden Sarayköyspor’un Nijerya uyruklu futbolcusu 23 yaşında ki Ekundayo Ebeneze Mawayeka, babasının isteği üzerine Denizli’de toprağa verildi.

Babasının Denizli’ye gelmesiyle birlikte Pamukkale Üniversitesi morgundan akşamüzeri alınan genç futbolcunun cenazesi, Gümüşler mezarlığında ki yabancılar bölümünde defnedildi. Cenaze törenine, Ekundayo’nun babası Olatunte Mawayeka, Gençlik Spor il Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, TÜFAD Başkanı Bülent Fil, antrenörler, spor camiası ile Ekundayo’nun Denizli’de ki futbolcu arkadaşları ile ülkesi Nijerya’dan olup İstanbul’da ki takımlarda top oynayan arkadaşları katıldı. Oğlu defnedilirken gözyaşlarını tutamayan baba Olatunte Mawayeka’nın 5 çocuğundan biri olan oğlu Ekundayo’nun Türkiye’de top oynamasını istemediğini tercüman aracılığı ile belirtirken, daha çok üzüntü yaşanamaması için cenazenin Nijerya’ya götürmediklerini söyledi. Gözüyaşlı baba oğlunun öldüğü yer olan Yeşilköy Stadı’nda ambulans bulunmadığı için polise şikayetçi oldu.