Ege Bölgesi bulutlu ve yağmurlu olacak

Ege Bölgesi bulutlu ve yağmurlu olacak

Kış mevsiminin başlaması ile birlikte halkımızın beklediği yağmurlar ve kar bir türlü gelmedi. İnsanlar kış ortasında yağmur duasına çıkıyorlar.

Meteoroloji son yılların en kurak kış mevsimini yaşadığımız şu günlerde Ege bölgesinin bulutlu ve yağmurlu olacağını belirtti. Konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin batı ve kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, önümüzdeki 24 saat Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Antalya çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege kıyılarında beklenen yağışların öğle saatlerinde yerel kuvvetli olması, bu gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Muğla çevreleri, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimleri ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

EGE BÖLGESİ YAĞIŞ BEKLİYOR
Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege'nin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda beklenen yağışların öğle saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

DENİZLİ 7°C, 17°C

Öte yandan ilimiz Denizli genelinde hava Parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Yağmur beklenmiyor.