DSİ DENİZLİ'DEKİ YATIRIMLARA HIZ VERDİ

DSİ DENİZLİ'DEKİ YATIRIMLARA HIZ VERDİ

DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif BALTA ve beraberindeki teknik ekiple birlikte Denizli ilindeki yatırımları yerinde inceledi. Mehmet Akif BALTA; Denizli ilindeki çalışmaların aralıksız olarak…

DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif BALTA ve beraberindeki teknik ekiple birlikte Denizli ilindeki yatırımları yerinde inceledi. Mehmet Akif BALTA; Denizli ilindeki çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini ifade etti.

KABAAĞAÇ SULAMASI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ

Bölge Müdürümüz Sayın Mehmet Akif BALTA, beraberinde Bölge Müdür Yrd. Sayın İnan GÜNDÜZ, Denizli Şube Müdürü Sayın Muhittin PÜSKÜL ile birlikte Sarayköy Karakıran Kabaağaç Sulaması çalışmalarını yerinde inceledi. Cindere Barajından Çürüksu sol sahil ana kanalı vasıtasıyla Duacılı, Sarayköy, Gerali, Acısu, Hasköy, Kabaağaç ve Kumluca’ya ait mümbit tarım arazisi modern basınçlı sulamaya kavuşacak. Ege Bölgesinin en verimli alanlarından birisi olan Büyük Menderes Ovasında 12.501 dekar alan daha verimli hale gelmiş olacaktır. İş kapsamında 17.317,00 metre açık kanal imalatının üzerindeki kapalı geçişlerle beraber 17.250,00 metrelik kısmı tamamlanmıştır. 31.647,40 metre HDPE boru hatlarının 31.647,40 metrelik kısmı tamamlanmıştır. 1863 metre 1300 CTP iletim hattı imalatının 1863 metrelik kısmı tamamlanmıştır. 2017 yılı içerisinde keşif artışlı sözleşme bedeline göre %75 ilerleme kaydedilmiştir. İletim Hattı, Ana kanal ve Sulama hatları ve üzerlerinde ki sanat yapıları imalatları 31.12.2017 tarihine kadar tamamlanacak ve hat hizmete alınacaktır.

BÖLGE MÜDÜRÜMÜZ MEHMET AKİF BALTA DENİZLİ HONAZ OVASI

SULAMASI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Bölge Müdürümüz Sayın Mehmet Akif BALTA, beraberinde Bölge Müdür Yrd. Sayın İnan GÜNDÜZ, Denizli Şube Müdürü Sayın Muhittin PÜSKÜL ile birlikte Denizli Honaz Ovası Sulaması çalışmalarını yerinde inceledi. İş kapsamında CTP iletim hattı yükleme havuzu ve çelik boru hattı imalatları ile tahliye kanalı açılması tamamlanmıştır. Regülasyon Deposu ile vana odası imalatları devam etmektedir. Honaz Ovasında 7.900 dekar zirai arazinin sulanmasını sağlayacaktır. İş fiziki olarak %93 mertebesindedir.