Dikkat, Kuvvetli Fırtına İlimizi de Etkileyecek

Dikkat, Kuvvetli Fırtına İlimizi de Etkileyecek

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, bugünden itibaren İzmir Aydın ve Balıkesir ‘de içinde bulunmak üzere Ege bölgesini hızı 50 km/sn olan fırtınanın etkisi altına gireceği belirtildi. Gece…

Geçen yıllara oranla hayli kuran geçen kasım ve Aralık aylarından sonra yağmurlu havanın etkisine girdiğimiz Ocak ayı birlikte, kara kış zaman zaman yüzünü gösterecek. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklığa rağmen, bu geceden itibaren yeni bir yağışlı hava dalgasına giren ülkemiz için Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi. Buna göre; İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir, Çanakkale ve Antalya'nın doğusunda kuvvetli yağış bekleniyor. Ege, Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Batı Karadeniz'de ise fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, yarın İzmir, Aydın, MuğlaBalıkesir'in batısı ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (20-50 kilogram/metrekare), Antalya'nın doğusunda çok kuvvetli (50-75 kilogram/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Kuvvetli yağışların Kıyı Ege'de bugün öğle saatlerinden sonra, Muğla'da akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği, Antalya'nın doğusunda salı günü de devam edeceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KIYI BÖLGELERİ İÇİN SERT FIRTINA UYARISI GELDİ

Meteoroloji'den yapılan bir diğer uyarıya göre ise, bu geceden itibaren Kıyı Ege'den başlayarak Ege, Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Batı Karadeniz'de güneyden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 kilometre/saat, yüksek kesimlerde 90-120 kilometre/saat) öngörülüyor. Bu akşam Kıyı Ege'den başlayarak zamanla diğer bölgelerde de fırtınanın etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Vatandaşların, soba ve bacalardan kaynaklanabilecek karbonmonoksit zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.