“Devlet oturması için yaptı, vatandaş para için sattı” Haberine Açıklama geldi

“Devlet oturması için yaptı, vatandaş para için sattı” Haberine Açıklama geldi

Geçtiğimiz günlerde “Denizli’nin Çameli İlçesi’nde yaşandığı ileri sürülen skandal olayda,  devlet tarafından yaptırılan evi 6 ay sonra maliyetinin yarı fiyatına sattığı iddia edilen adam, hibe…

Geçtiğimiz günlerde “Çameli’nin Kirazlıyayla mahallesinde bir vatandaşın, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ev ihtiyacı olduğunu bildirmesinin ardından, eski evinin yerine kendisine yeni ev yapılarak 2021 Şubat ayında teslim edildi. İddiaya göre, 6 ay aradan sonra evi satılığa çıkaran vatandaş, geçtiğimiz günlerde kendisine devlet tarafından yapılan evi maliyetinin yarı fiyatının altında satışını gerçekleştirdi.” Şeklinde haberin gerçeği yansıtmadığı dile getirilen açıklamada, ailenin evi 2010 yılında şehit olan oğulları için verildiği, diğer kardeşinin kredi borcunun ödenmesi için değerinde satıldığı, hibe hayvanların ise zamanla telef olmaya başladığını ve ailenin hayvanlara bakamayacağı için olduğunu belirtildi.

Geçen günlerde yayınladığımız bu haberimizde, rencide edici ve kötü uslüp kullanılmadığı gibi, isim verilmeden, kimseyi suçlamadan iddiaları dile getirdik ise de; açıklama yapan ailenin açıklamasını da “sorumlu gazetecilik örneği” göstererek yayınlıyoruz.  

GERÇEKLER YAZDIĞINIZ GİBİ DEĞİL

Konu hakkında aileden yapılan açıklamada; “İnternet haberinde yayınlanan 24.10.2021 tarihli haber zedeleyici ve kişilik haklarımıza saldırı niteliği taşıyan, gerçeği yansıtmayan haberdir.

Söz konusu olay, haberde geçtiği gibi olmamıştır. Ağabeyim 2010 yılında Şırnak ili Namaz dağlarında hain pkk örgütü ile girdiği çatışma sonucunda şehit mertebesine ulaşmış, vatan için canını vermiştir. Aile yapılan yardımın gerekçesi budur.

2017 yılında hibe edilen 30 keçi, zamanla hastalıktan vesair sebeplerden dolayı zayi olmaya başlayınca ailem bakamayacağını anlamış, diğer kardeşimin kredi borcundan dolayı satmak zorunda kalmıştır. 2021 yılında teslim edilen evde bu suretten değerine satılıp kardeşimin kredi borçları kapatılıp, evleneceği için kalan para ile daha küçük bir ev yapılmaya karar verilmiş, bu yüzden satılmıştır. Ailem bir evladını vatana şehit vermiş, diğer evladının rahat rahat etmesi için fedakarlıkta bulunarak, rahat oturacağı evi, kendini düşünmeden kardeşim için satmıştır. Bu haber sadece ailemi değil, diğer şehit ailelerini de üzmüştür.” Denildi