DEPREMZEDE VURGUNCULARI YAKALANDI

DEPREMZEDE VURGUNCULARI YAKALANDI

İnternet üzerinden ilan vererek, depremzedeleri “Konteynır satmak” bahanesiyle 90 bin tl. tutarında dolandıran Denizlili dolandırıcılar yakalanarak tutuklandı. 

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya ve internet üzerinden sahte “satılık konteyner” ilanı vererek depremzedeleri dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. İlk olarak Malatya ilinden bir depremzedenin sosyal medya üzerinden konteyner almak için 19 bin TL dolandırılması üzerine para gönderdiği D.E.’nin banka hesapları incelendi. Yapılan incelemede 1 Kahramanmaraş, 4’de Malatya ilinden olmak üzere toplamda 5 depremzedenin 90 bin 500 TL’sinin alındığı ortaya çıktı.

Konu hakkında Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde Denizli C.Başsavcılığından alınan talimatlar ile, Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği olarak sosyal medya ve internet üzerinden sahte satılık konteyner ilanı vererek Ülkemiz genelinde depremzede ve deprem bölgesine yardım etmek isteyen vatandaşların dolandırıldığı bilgisi edinilmesi üzerine dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştiren şahısların tespitine yönelik yapılan kapsamlı çalışmalar neticesinde;

18.02.2023 günü  Malatya  ilinde ikamet eden  depremzede  müşteki  .’nin sosyal medya

üzerinden konteyner almak için 19.000.TL dolandırılması neticesi müşteki şahsın para gönderdiği hesap sahibi şüpheli D.E nin banka hesap hareketleri incelendiğinde;

16.02.2023 günü Kahramanmaraş ilinde ikamet eden depremzede müşteki ’nin konteyner

satın almak için sosyal medya üzerinden telefon ile irtibat kurduğu şahsın yönlendirmesi ile 17.000.TL,

18/02/2023 günü Malatya ilinde  ikamet eden  depremzede müşteki ’nin  konteyner  satın

almak için sosyal medya üzerinden telefon ile irtibat kurduğu şahsın yönlendirmesi ile 16.500.TL,

18/02/2023 günü Malatya ilinde ikamet eden depremzede müşteki’nin  konteyner satın almak

için sosyal medya üzerinden telefon ile irtibat kurduğu şahsın  yönlendirmesi ile 20.000.TL,

18.02.2023  günü Malatya  ilinde  ikamet eden  depremzede  müşteki’nin sosyal  medyadan 

konteyner satın almak için irtibat kurduğu şahsın yönlendirmesi ile 18.000.TL paraları şüpheli şahısın  banka hesabına  göndermek suretiyle dolandırılmaları olayları ile ilgili Denizli Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğince şahıs hakkında yapılan kapsamlı çalışmalar neticesi şüpheli şahıs 19.02.2023 tarihinde yakalanmış, şüpheli şahıs ile birlikte dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştirdiği tespit edilen (2) şüpheli şahısta 20.02.2023  günü ilimizde yakalanmıştır. Şüphelilerin tespit edilen banka hesaplarına bloke koydurulmuştur. 21.02.2023 tarihinde adli makamlara “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan sevk edilen 3 şüpheli şahıs tutuklanmıştır.

Ayrıca 15.02.2023 günü Hatay ilinde ikamet eden depremzede müşteki B.R’nin konteyner

satın almak için sosyal medya üzerinden telefon ile irtibat kurduğu şahsın yönlendirmesi ile 15.000.TL dolandırılması olayı  ile alakalı yapılan çalışmalar kapsamında da 16.02.2023 günü yakalanan ve adli makamlara sevk edilen3) şüpheli şahıs tutuklanmıştır.” Denildi.