Depremzede Vurguncuları 4 milyon dolandırmışlar

Depremzede Vurguncuları 4 milyon dolandırmışlar

Depremzedelere yardım etmek isteyenleri konteynır vb. satışı yapmak üzerine düzenlenmiş sahte hesaplardan dolandıran 17 kişi yakalandı. Vicdansızlığın bu kadarına pes dedirtenler tutuklandı.   

İlimiz bölgesinde suçlulara göz açtırmayan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, depremzede vurguncularını yakalayarak, suç aletlerine ve elde ettikleri paralara el koydular.

Konu hakkında Emniyet Müdürlüğü’nden verilen bölgiye göre; “ Denizli C.Başsavcılığı’ndan alınan talimatlar ile, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya ve internet üzerinden sahte satılık konteyner, ağaç ev, ahşap ev vb. ilanlar vererek ülkemiz genelinde depremzede ve deprem bölgesine yardım etmek isteyen vatandaşların dolandırıldığı bilgisini almasının ardından çok yönlü ve kapsamlı bir çalışma içerisine girdi.

Şüpheli şahısların, açık hat olarak tabir edilen GSM numaraları üzerinden ilan verdikleri, irtibat kurdukları müştekilerden başka, şahıslar adına açılmış banka hesaplarına kaparo veya tam ücret almak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri, müştekilerden bu yöntemle yaklaşık olarak dört milyon Türk Lirası dolandırdıkları tespit edilmiştir. Şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucunda 17 şüpheli şahıs yakalanmış ve şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda; çok sayıda cep telefonu, banka hesap kartları, sim kartları, dijital materyaller, çeşitli ziynet eşyaları ve çok miktarda para ele geçirilmiştir.“Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan adli makamlara sevk edilen 12 şüpheli şahıs tutuklanmıştır”