DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bugün sabah saatlerinde Doğu ve Güneydoğu bölgemizde 10 ilimizi etkileyen 7.7 şiddetindeki depremin yaralarını sarmak amacıyla sabahleyin başlayan çalışmalar yoğunlaştı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 ilimizde yıkıma neden oldu. Verilen bilgilere göre şu ana kadar 912 kişi hayatını kaybetti, 5 bin yaralı var. 1710 bina yıkıldı. Pazarcık'ta saat 4.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğünde deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. Yaklaşık 30 saniye sürdü. Deprem; Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da yıkıma neden oldu.

 Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem büyük panik yarattı. Çok sayıda ilde hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 7.7 olarak revize etti. Kahramanmaraş, Hatay ,Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman'da yıkılan binalar var. Deprem sonrası tüm Türkiye ayağa kalkarken; en büyüğü 6,6 olan 70'den fazla artçı deprem yaşandı. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

"CAN KAYIPLARI ARTABİLİR"
Maraş'ta 200 yaralı var ve 300 bina yıkıldı. Hatay'da 4 can kaybımız, 7 yaralımız, yıkılan 200 binamız; Osmaniye'de 20 kaybımız, 200 yaralımız, 83 yıkılan binamız; Adıyaman'da 13 kaybımız, 22 yaralımız, 100 yıkılan binamız; Diyarbakır'da 14 kaybımız, 226 yaralımız, 20 yıkılan binamız; Urfa'da 18 kaybımız, 200 yaralımız, 60 yıkılan binamız; Antep'te 80 kaybımız, 600 yaralımız, 581 yıkılan binamız; Kilis'te 8 kaybımız, 200 yaralımız, 50 yıkılan binamız; Adana'da 10 kaybımız, 118 yaralımız, yıkılan 16 binamız; Malatya'da 47 kaybımız, 550 yaralımız, yıkılan 300 binamız var. Toplam itibarıyla 284 vefatımız, 2 bin 323 yaralımız, yıkılan bin 710 binamız var.
Hatay Havalimanı başta olmak üzere Maraş ve Antep sivil uçuşlara kapatıldı, deprem faaliyetleriyle ilgili uçuşlar devam etmekte. 78 artçı deprem meydana geldi. Haberleşme hizmetlerinde acil ihtiyaçları olabilecek vatandaşlarımız için fatura, borç ve benzeri nedenlerle hatları kapanmış olan vatandaşlarımızın tamamının hatları açılmıştır. Türksat da yeterince uydu istasyonunu bölgeye sevk etmiştir.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Arama kurtarma ekiplerimize yardımcı olunması önemli. Yıkılmış binalarda çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımızın buralardaki görevlerimize yardımcı olması, toplanma alanlarında toplanmaları, resmi talimatları dinlemelerini önemle rica ediyoruz. Resmi açıklamaya itibar edilmesi gerekiyor muhakkak.
Çok sayıda hasarlı binamız var. Hasarla binalardan uzak durulması önemli. Yıkıcı birtakım artçı sarsıntılar da meydana geliyor. Şu ana kadar 50 tane artçı sarsıntı meydana geldi. Bunlardan 3 tanesi 6 ve üzerinde. Yakınımızdaki ülkelerde de hissedildi."

AFAD: 10 İLDE 76 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 440 KİŞİ YARALANDI
AFAD, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 10 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

KIZILAY'DAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, kan bağışı çağrısında bulundu. Kınık, yaptığı açıklamada "Deprem bölgesine kan sevkiyatı yapıyoruz. Ulusal kan stoklarımız mevcut, ilave ihtiyaçlar için vatandaşları kan bağışına davet ediyoruz." dedi.

KARAYOLUNDA ASFALT YARILDI, ARAÇLAR İÇİNE DÜŞTÜ
Kırıkhan-Reyhanlı Yolu Akpınar Mevkii'nde de asfaltın çöktüğü ve bazı araçların oluşan dev yarıkların arasına düştüğü görüldü. (Haberler.com)