Denizlispor’un Bugünleri, Yarınları

Denizlispor’un Bugünleri, Yarınları

Denizlispor 10 yıl aradan sonra çıktığı süper ligde mücadelesine devam ediyor. Şu anda ligde 20. Haftayı geride bıraktık Yukatel Denizlispor 23 puanla ligde 12.sırada yer alıyor. Lige yeni çıkan…

Denizlispor 10 yıl aradan sonra çıktığı süper ligde mücadelesine devam ediyor. Şu anda ligde 20. Haftayı geride bıraktık Yukatel Denizlispor 23 puanla ligde 12.sırada yer alıyor. Lige yeni çıkan bir takım için gelinen haftada durumu fena sayılmaz. Ancak garanti bir durumu da yok.

Bu takım çok ekonomik bir bütçe ile kuruldu, bu lige çıkıldığında kalmak zor olduğu için tecrübeli ve ekonomik oyuncular tercih edildi. İlk defa yanyana oynayan futbolcular adaptasyon sorununu zaman zaman yaşıyorlar.

Bu transferler yapıldığı zaman çok yerinde bulduğum Olcay ve Rodellaga transferleri bende şu ana kadar hayal kırıklığı yarattılar.  Kalite ve kapasitesini bildiğim oyuncular maalesef benim beklediğim performansı gösteremediler şu ana kadar.  Evet saha içinde gayretliler , çok efor sarfediyorlar ancak netice alma durumunda yoklar.  Büyük umut Rodellaga bu sene sadece deplasmanda  Trabzonspor maçı kazanılırken başrolde oldu.  Ondan başka direkt etkili olduğu bir maç hatırlamıyorum.  Zaten attığı gol sayısı 5 . Ben diyorum ki Rodellaga gibi büyük bir futbolcu sezonu en az 15 gol ile tamamlamalı ve en az 3-4 maç daha almalı. Yoksa bana göre başarısızdır.

Şimdi aşağıya TFF Gol Krallığı listesini koyuyorum, hangi takımın golcüleri kaç gol atmış sizde değerlendirin bakalım.Ama Rodellaga ilk 20 içinde yok. Bence kalite ve kapasite ilk 5 içinde olmalı diyorum..

Mustafa Yumlu’nun olmadığı maçlarda Denizlispor adeta çuvallıyor.  Son haftalarda Kaleci Adam ‘da kötü goller yemeye başladı.  Sakatlıklar ve hastalıklar takımın dar olan kadrosunda sıkıntılar yaratıyor.  Bu dar kadroda oynaması gereken gibi oynamayan oyuncular daha çok sıkıntı yaratıyor.

Mustafa Yumlu, Murawski, Zeki Yavru,  oyuna sonraları giren Oscar hep istikrarlı oynadılar.  Tiago Lopez cengaver gibi yüreğiyle oynadı hep. Aissati kalite ve kapasitesinin yarısı kadar oynasa Denizlispor en 5-6 puan daha fazlaydı şu an. Hep kaçak oynadı yan pas , geri pas yaptı. Gol girişimleri ve ceza sahası civarında hiç zorlamaya girmedi. Aslında istediği zaman ,istediği defans oyuncusunu geçebilir ancak çalım dahi atmıyor.

Recep Niyaz hem yeteneği hem de yüreği ile bu takımda oynamalı.

Dikkat ederseniz geçen seneden beri Mehmet Özdilek gelene kadar Denizlispor hep son dakikalarda maç ve puan kaybederdi. Mehmet hocanın çalışma ve antrenman sistemi ile takım güçlendi ve son dakikalarda rakibi geri yaslanmak zorunda bırakıyor , çok  çalışıyor , çok koşuyor ama bunu neticelendiremiyor . Bu neticelendirme işini Rodellaga yapacak , yapamadığı zaman takım kazanmaya zorlanıyor.

Rodellaga geri gelmesin, orta sahaya gelmesin yaşı ilerledi, diri kalsın gol vuruşunda güçlü olsun. Baktık Rodellaga hala atamıyor , Oscar santrafor , Rodellaga orta sahada santrafor arkası oynasın ya da top dağıtımını yapsın.  Şimdiye kadar sahada Rodellaga oynamadı, Rodellaga ‘nın ismi oynadı maalesef.

Özgür Çek sol kanatta rahat oynar, Ben Youseff inşallah Mustafa Yumlu’ya uyum sağlar.  Tandemi oluşturmaları ve uyum sağlamaları çok önemli.

Mustafa Yumlu, Zeki Yavru, Recep Niyaz,Tiago Lopes , Murawski , Barrow hem yüreği hem de becerileri ile takıma müthiş katkı sağlayıp ateşleyici güç oluyorlar. Oyuna sonrada dahil olan Oscar gene yüreğini ortaya koyup takıma katkı sağlıyor. 

Bundan sonra beklediğimiz başta Rodellaga olmak üzere, Aissati ve Olcay artık kalitelerini ortaya çıkarıp, yüreklerini sahaya yansıtmalı ve işlerini olması gerektiği gibi yapmalılar.

Kulüplerin en büyük sıkıntıları istikrarsız olmaları. Denizlispor Yönetimi, hocası çalışanları ile istikrarlı olmalı , çalışanları daha profesyonellerden oluşmalı .

Burak Özsaraç bu takımın en büyük şansıdır,  Veli Acar gene öyle, Teknik Direktör Mehmet Özdilek gene bir şanstır uzun yapılanma için.  Bu ekibe inanıp , güvenmek gerekiyor, bu sene ligde kalacak bir Denizlispor seneye daha iyi transferler yapıp daha iyi kadro oluşturulacaktır.

Denizlispor bu sezonu en iyi yerde bitirmesi demek, ileriki senelerde daha iyi bir Denizlispor demek.

Bunun içinde sahada olan futbolcular para , para diye fazla düşünmesinler, maç kazansınlar , işlerini yapsınlar, maç kazanmadan para kazanamayan kulüp nereden para bulsun versin, niye versin ?

Göztepe maçında sezonun en iyi taraftar performansını izledim, müthiş etkiliydiler, maçın sonuna kadar destek verdiler ve bir puanın alınmasında başrol oynadılar. Bu artarak devam etmeli , olması gerektiği gibi.

Sahaya hem becerilerini , hem yüreklerini koyarak kazanan, taraftarlarını sevindiren, mutlu eden bir Denizlispor dileğiyle..