DENİZLİSPOR NE DURUMDA?

DENİZLİSPOR NE DURUMDA?

Fantastik Galatasaray galibiyeti ile lige başlayan ve ilk 3 hafta gol yemeyen Denizlispor şehirde bir anda beklentileri yükseltti.

Fantastik Galatasaray galibiyeti ile lige başlayan ve ilk 3 hafta gol yemeyen Denizlispor şehirde bir anda beklentileri yükseltti.

Konya mağlubiyeti moralleri bozsa da , Kayseri’den gelen beraberlik ve yenilen gol sonrası gösterilen reaksiyon ve kaçırılan galibiyet umutları tekrar yeşertmiş ancak kendi sahasında Kasımpaşa mağlubiyeti moralleri bozdu.

Kayseri ve Kasımpaşa maçında kaçırılan goller hele bu kaçıranın Rodellaga gibi oyuncunun olması şehri bir anda acabaları düşündürmeye başladı. Kasımpaşa maçından sonra taraftarlar oyuncuları maç sonrası çağırıp moral verdi ve desteklerini gösterdi.

Öncelikle şunu belirtmek lazım Denizlispor yönetimi bu sene bütçesini 70 Milyon TL olarak belirledi, geçtiğimiz günlerde TFF’den yapılan açıklamada da Yukatel Denizlispor’un bütçesi 78 Milyon TL olarak belirlendi. Bir alt ligden gelip , Süper Lig kadrosu kurmak o kadar kolay değil, bu yüzden bazı oyuncular dışında çoğu ile yollar ayrıldı. Genel de tecrübeli oyuncular tercih edildi transferde. Hatta ilk transferler Süper lig tecrübesi olanlardan yana oldu. Yani kadro yeniden yapıldı. Yeni kadro uyumu o kadar kolay olmuyor zaman istiyor. Ancak genelde tecrübeli oyunculardan oluşan takım olduğu için bu uyum daha çabuk sağlanabilir.

Bu anlamda gerek yönetimin gerek Yücel İldiz hocanın kredisi daha var. Süper ligin şu anki durumuna bakarsak neyin ne olacağı belli değil. Alanyaspor lider, Beşiktaş küme düşme hattında.

Rodellaga iyi bir oyuncu ve golcü , gol pozisyonlarına da bolca giriyor. Bir golcünün özelliği gol pozisyonuna girmesidir, eninde sonun da o gollerini atar.

Ben takıma ve yönetime inancın, desteğin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bunun yanında bazı olumsuz düşüncelerde oluşuyor insanın kafasında, hem benim hem bazı taraftarların. Ben Aissati’nin bu ligde her takımda oynayabilecek kapasitesi olduğunu biliyorum . Ancak geçen seneden beri birkaç maç harici kapasitesini ortaya koymuyor . Bana göre kaçak dövüşüyor gibi. Topu kontrol eden , hücumu yönlendiren özelliği olmasına rağmen bu özelliklerini kullanmıyor , savunma yaparak maçları tamamlıyor, halbuki onun takımı ileri taşıma özelliklerine ihtiyaç daha fazla. Biraz sorumluluk alması lazım. Kasımpaşa maçında bir çok futbolcu kapasitelerinin altında performans gösterdi. Ligin defansı en kötü takımına karşı içeri atılan her topun pozisyon olması iyi futbol oynandığının ve mücadele edildiğinin bir göstergesi değildir.Isaac Sackey ve Hadi Sacko hiçbir varlık gösteremediler. Bunların yerine Mehmet Akyüz ve Burak Çalık olsa bence daha olumlu işler yaparlardı.

Olcay Şahan ilerde çok olumlu işler yapacak ama sezon başı kamp görmediği için düşündüklerini uygulamada zorluk çekiyor. Sanırım 2-3 hafta daha sürer formunu tam bulması.

Kasımpaşa maçında ben Oğuz Yılmaz’ı çok beğendim,yorulana kadar Murawski ‘de çok mücadale etti , çok koştu. Tiago Lopez görevini yaparken, bu maç Zakarya Bercdish ileri hiç katkı yapamadı.

Ben Yücel hocanın yerinde olsaydım Hacettepe maçında çok beğendiğim Sedat Şahintürk’ü ikinci yarı ateşleyici olarak oyuna alırdım. Çünkü kanatlardan hemen hemen hiç rakip üstün gidilemedi.

Aslında en önemli konuyu en sona sakladım , gene ben Yücel hocamın yerinde olsam asla ve asla Recep Niyaz’ı yedek bırakmam geçen sene bu takımı lige çıkaran baş mimar Recep Niyaz’dır. Bütün takım kötü olduğu ve iyi oynamadığı haftalarda tek başına kaç maç aldığını hepimiz biliyoruz. Recep Niyaz bu takımın sahadaki ateşleyici gücüdür, maestrosudur. Rakibe bastığı gibi, oyunu ileri doğru oynayan ve oyunun rengini değiştiren herkesten fazla forması için savaşan bir oyuncudur. Recep Niyaz oyundan alınabilir ancak, bu takımda yedek kalacak bir oyuncu değildir. Bu takımın hem onun oyununa ,hem  ateşleyici gücüne , hem de liderliğine ihtiyacı vardır.

Takım çok yumuşak oynuyor, gerek Konya gerek Kasımpaşa sert oynadılar, takım biraz daha sert ve rakibe göre reaksiyon veren hamleler yapmak zorunda. Yoksa gelen takım sert müdahalelerle sindirip maçı alıp gidiyor.

Bu futbolcular paralarını alıyorlarsa daha fazla mücadele etmelidirler, yok para alamıyoruz diye oynamayanlar varsa yönetim de gerekli önlemleri almalıdır.

Yönetim ve hocanın kredisi vardır, taraftar mutlaka desteklemelidir.

Sağlıklı kalın.