Denizlispor kime göre oynar ?

Denizlispor kime göre oynar ?

Denizlispor’u yıllardır izlerim ancak hangi maçı nasıl oynayacağını asla tahmin edemem

Denizlispor’u yıllardır izlerim ancak hangi maçı nasıl oynayacağını asla tahmin edemem. Olmayacak bir maçı alabilir, olmayacak maçı kaybedebilir. Ancak şunu bilirim ki soyunma odası olayları, takım çekişmeleri , takımın içinde gizli kalması gereken, kulüp içinde gizli kalması gereken her olayı İstanbul’da bir tanıdığınız varsa kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca Denizli’de yönetimden birine yakınsanız  gene bilirsiniz her şeyi.

Bu sene bana çok tehlikeli geldi. Bundan dolayı ligin hemen başında bir yazı yazdım bu futbolcular oynuyormuş gibi yapıyorlar hem hocalarını hem de yönetimi gönderecekler dedim. Aynen bu durum devam ediyor. Futbolcular oynuyormuş  gibi yapıyorlar ancak oynamıyorlar.

Sahada yeterli istek ve güçle mücadele etmiyorlar savaşmıyorlar. Bu sezon aynı kadroyla mücadele eden 3-4 takımdan biri Denizlispor . Transfer yasağını fırsata çeviren futbolcular , iyi niyetli ancak Futbolun yönetim kurallarını iyi bilmeyen yönetimden hakettiklerinden fazlasını almayı becerdiler.

Cenk , Ziya ve Kappel tabi ki bu takımın önemli taktik oyuncuları. Denizlispor rakibe baskı kuran bir takım değil, iyi kontratak yapan bir takım ve burada Kappel ve Ziya kilit oyuncular. Bu iki futbolcu bu sene beraber oynayamadılar . Becerikli bu iki oyuncu yakaladıkları fırsatları yüksek bir yüzde ile gol yapınca Denizlispor maç kazanıyor veya puan kazanıyordu. Maalesef bu iki oyuncu bu sene beraber oynayamadılar .

Ancak sorun bence kazanmak ya da kaybetmek değil mücadele etmek ya da etmemekte. Ben takımın yeterli mücadeleyi gösterdiğine inanmıyorum. Sanırım benim gibi bir çok kişi de bu görüşte. Bu yapılmayan mücadele kazanılamayan maçlar ve puanlar herkesi gerdi. Bir çok kişi homurdanmaya başladı . Herkes kendine göre sebeplerini sıralıyor.

Ben dedim ki zaten takım kaybedecekse bu sahaya gücünü koymayan artistleri takıma koymayın, onun yerine gençleri oynatın belki gençleri kazanırız dedim dinlemediler . Çünkü bunu yaptıklarında o klas futbolcu geçinenleri bir daha oynatma şansı olmaz ,oynamazlar çünkü bunu her hoca bilir.

Ancak oynatsan da yeniliyorlar ve mücadele etmiyorlar zaten. Transfer yasağı olan bir kulüpte iyi kontratlarının keyfini yaşıyorlar. Bu takımın en klas futbolcusu Anıl Taşdemir bir sezon kötü oynadı diye kulüp bulamadı, geri geldi. Talibi olmadı bile . Dolayısı ile devre arası yapılır 10 transfer bir daha kimse forma yüzü göremez.

Bu futbolcular , geçen seneki futbolcular , birbirlerini iyi biliyorlar ve bir çok takımdan avantajlılar. Neden bu futbolcular geçen seneki arzu ve iştahla oynamıyorlar, neden becerilerini ortaya koymuyorlar acaba ?

Geçen sene bu futbolcuları Süleyman Urkay ve Ali Tandoğan transfer etti ve çalıştırdı. Geçen seneki performanslarından ve mücadele güçlerinden herkes memnundu.

Bu sene Başkan Mustafa Üstek ,Teknik Direktör Yusuf Şimşek ancak takım dökülüyor ve mücadele etmiyor.

Süleyman Urkay  ve Ali Tandoğan ikilisi bu işi iyi bildiklerinden bu takım iyi futbol oynuyordu diyelim.

O zaman Mustafa Üstek ve Yusuf Şimşek bu işi bilmiyorlar demektir. Özellikle Yusuf hoca takımı iyi çalıştıramıyor.

Futbolcuları Süleyman Urkay ve Ali Tandoğan transfer etti , takıma kazandırdılar diye futbolcular onları daha çok sevdiler ve daha çok mücadele ettilerse o zaman Mustafa Üstek Ve Yusuf Şimşek’i sevmiyorlar ve istemiyorlar demektir.

Arada Ali Yalçın ve Kenan Atik ikilisi de maç kazandılar ve başarılı oldular. Demek ki onları da çok sevmişler istemişler, ya da bu ikili takımı daha iyi çalıştırdı taktik verdi.

Acaba hala kendilerini transfer eden başkan ve hocayı istiyor olabilir mi futbolcular ?

Bu arada Taner Atilla, Necip İrdem, Ali Fırat ve Ahmet Selvi bu üç hoca döneminde ve iki Başkan döneminde varlardı. O zaman bir söylesinler bu takım niye oynamıyor ? Ben de merak içindeyim bu takım niye oynamıyor ?

Sağlıklı Kalın.