DENİZLİSPOR 2017-2018 SEZONU NE YAPABİLİR ?

DENİZLİSPOR 2017-2018 SEZONU NE YAPABİLİR ?

Denizlispor'un 2017- 2018 sezonu beklentilerini Hakan Altınsır yazdı.

Denizlispor'un 2017- 2018 sezonu beklentilerini Hakan Altınsır yazdı.

Denizlispor öncelikle şu atanma Başkan ve Yönetim işlerinden kurtulmalı. Maalesef son 3 sezondur Başkan beğenmeyen yönetici ve yöneticiler oluştu.  Eskiden de başkan icraatlarını beğenmeyen yöneticiler olurdu ancak Başkanlar gereğini yapardı ve bu rahatsızlıklar bu kadar ortaya çıkmazdı.

Geçen sezon Mustafa Şavluk’a olan isyanlar bu sezon Süleyman Urkay’a  olan isyanlar takımın dengesini bozdu.  Burada kim haklı ,kim haksız değil benim meselem, bunlar neden yaşandı ? Yaşanması gereklimiydi ?

Geçen sezonun sonuna doğru gene problemler yaşandı. Önce Veli Çıtışlı bıraktı, daha sonra Taner Atilla, Ahmet Selvi, Ali Fırat ve Necip Erdem Başkandan rahatsız olduklarından dolayı bırakmak ve gitmek istediler müsaade edilmedi. Sonra Başkan açıklama yaptı , bıraktırıldığını söyledi ve Genel kurulda Mustafa Üstek başkan oldu.

Son 3 sezondur Denizli protokolü Denizlispor’a çok büyük destek sağlıyor, her yerden para buluyorlar. Ancak eski borçlar yüzünden verimli kullanılamadı bu paralar.

Futbol kulüpleri futbolu ve futbol yönetimini iyi bilen yöneticiler tarafından yönetilmeli. Kulüpler iyi temsil edilmeli. Şu anki durumda taraftar ile kavgalı olanlar, eski başkan ve yönetimlerin sosyal medya tartışmaları, hayret ve ibretle izleniyor.

Mustafa Üstek başkan seçilince dedim ki ilk işiniz hoca bakmak olması lazım. İsmin kim olduğu önemli değil ancak takımın patronu belli olsun.  Zaten transfer yasağı var  ve açılamayacağını da yazmış ve söylemiştim. İşte bu transfer yasağı mevcut futbolcuların elinde büyük koz, yönetimin de elini çok zora sokacaktı. Bundan dolayı Yusuf Şimşek’i getirirseniz futbolcular Yusuf hocalarını kırmaz transferde rahat edersiniz dedik.

Çünkü bana gelen bilgilerde futbolcuların çoğu Yusuf hocalarını arıyor ve hangi takıma gidersen oraya gelelim hocam diyorlarmış. Yusuf Şimşek hepsini bekletti. Çünkü onun için Denizlispor her zaman önemli. Bunu bildiğimi o dönemde yazsam uygun olmazdı.

Her zaman olduğu gibi dinlemediler ve yüksek rakamlara imza atmak zorunda kaldılar. Uzun bir zaman sonra Yusuf Şimşek imza attı ve hemen 2 gün içinde imza tüm imza atmayan oyuncularda takımda kaldı.  İnsanın gönlünden çok farklı şeyler geçer ancak şartları iyi okumak lazım.

Yusuf Şimşek’in bana göre son çalıştırdığı üç takımın başına geçmesi yanlıştı, Denizlispor ile yakalayacağı başarı ona da iyi gelecektir.

Denizlispor geçen sene ayağa iyi top oynadı, son yıllarda bunu yapamamıştı. Bunda Ali Tandoğan’ın büyük katkısı var. Yusuf Şimşek çalışmayı sever, kendisi başka takımları da çalıştırırken antrenmanlarını izlemiş ve kendisi ile röportajlar yapmıştım. Takımı iyi hazırlayacağından kuşkum yok. Ayrıca kendisi Güvenç Kurtar gibi bir hoca ile çalıştığından dolayı teknik ve taktik konusunda bilgi dağarcığı oldukça yüksek.

Takımın tek santraforu Yasin Ozan bu çok büyük bir dezavantaj, takım içinden formül üretilecekti r  mutlaka ,bana göre ikinci santrafor Cihan Özkaymak olabilir, Tilki lakaplı bu futbolcu golü müthiş kokluyor.

Zaten Ziya ve Kappel’de gol bölgelerini seven oyuncular. Veli ve Burak ‘ta biraz daha ileride kullanılabilir bana göre. Burak Altıparmak hakikaten çok yetenekli  iyi bir çalışma ile bu sene daha verimli olabilir.

Kaleci Asil Kaan bu sene daha güvenli olur, geri dörtlü de problem yok Taha Can ve Taşkın İlter iyi oyuncular Alperen’in yokluğunu aratmazlar.

Geri de iki stoper’in arasına ve arkasına atılan toplardan yediğimiz goller iyi incelenmeli bu zaafı Yusuf Hoca gidermeli.

Devre arasına kadar alınabildiği kadar puan alınmalı. 25 puanın üstünde toplanacak her puan devre arası takviyeleri ile üst lig hedeflerine götürür.

Kulüp , Medya ve taraftar arasındaki soğuklukların kaldırılması gerekir.  Kulüp yöneticileri sosyal medyadan taraftarlarla atışmamalı.

Sayın Valimiz ve Belediye Başkanlarımız gibi haftada bir gün halk günü ya da taraftar günü adı altında toplantı tertip edilmeli ,medyanın katılımı taraftarların istek ve dilekleri dinlenmeli.  Tabi bu demek değil ki taraftarın her istediği yapılacak ancak en azından dinlenilmeli ve öğrenilmeli.

Kulüp çalışanlarından dışarı bilgi sızdıranlar ile yollar ayrılmalı. İster başarılı olsun, ister başarısız başkan devirerek bu yönetimi alanlar mutlaka başarı sağlamalıdır. Düşmemeye oynayan takımdan bir gün gelir protokolde sıkılır, ona göre. Sağlıklı kalın.