Denizli'den Kickboks'ta Türkiye Şampiyonu Kaan Öz

Denizli'den Kickboks'ta Türkiye Şampiyonu Kaan Öz

Kaan ÖZ, Kick Boks’ta 81 kg’da Türkiye Şampiyonu olarak Denizli’de bir ilki yaşattı

Kaan Öz Kimdir ?

04-02 1994  doğumlu olan Kaan ÖZ, Kick Boks’ta 81 kg’da Türkiye Şampiyonu olarak Denizli’de bir ilki yaşattı.

6. sınıfa kadar Buldan’da yaşan Kaan ÖZ , babasını bir rahatsızlık sonucu kaybettikten sonra, Denizli’ye annesi ile birlikte gelerek Teyzesine kiracı oldular. Teyzesinin oğlu herhangi bir durumda kendisini koruyabilmesi ve spor yapması amacıyla kendisiyle birlikte Karate’ye başlattı.

Bir dönem Karate sporu ile uğraştıktan sonra Denizli’de düzenlenen Kick Boks şampiyonasına salona görevli olarak yazıldı ve orada izlediği bu sporu daha çok sevdi. Bir dönem antrenör nezaretinde çalıştı ancak bu çalışma ona yeterli gelmeyince çalışmalarına kendi başına devam etti. Maliye bölümünde okurken bıraktı ve Spor Bilimleri Fakültesini kazanarak buraya devam etme kararı aldı.

Burada hocalarının hatırını kıramadığı için okul müsabakalarında Karate dalında da yarışmalara devam etti. Halen Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde tahsil hayatı devam ediyor.

Çalışmalarını devam ettirirken Hamza Kaya Beşler hoca ile tanıştı. Ona Kickboks dersler verirken o da Kaan Öz’e Mentörlük yaptı ve zihinsel antrenmanlarını yaptırdı. Aynı zamanda bir ağabey gibi sahip çıktı ve çıkmaya devam ediyor.

Dünya’nın sayılı 8 prestijli turnuvasından biri olan yarışmada Antalya’ da katıldı ve Avrupa Kupası 3. Sü oldu. Çalışmalarına hız verdi ve bu sene Erzurum’da düzenlenen Türkiye Şampiyonasında 81 Kg. da rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Kaan Öz, Kick Boks dalında Denizli’den Türkiye Şampiyonu olan ilk sporcu oldu.

Sponsor’u Yok, Kulübü Yok, Antrenörü Yok ,

Kaan ÖZ, başarıya giden yoldaki çalışmalarını ve zorluklarını şöyle anlattı :

KickBoks’a gönül verdim. Babamı kaybettikten sonra spor beni yaşama bağladı ve spor sayesinde hayata tutundum. Spor beni hayata bağladı.

Çok çalıştım ancak maddi ve manevi imkansızlıklar hep beni engelledi ancak buna rağmen yılmadım , çalışmaya devam ettim. Aslında tüm sporcular hemen hemen aynı antrenmaları yapıyoruz ve aynı şekilde hazırlanıyoruz. Ancak benim şansıma karşıma Hamza Kaya Beşler hocam çıktı. Bana sahip çıktı mental idmanı dediğimiz , zihinde maça hazırlamak için beni çok uğraştı o kadar iyi hazırladıki beni bu sene Türkiye Şampiyonasında yendiğim rakibim Dünya ikincisiydi. Zihinsel olarak maçlara iyi hazırlandığım için şampiyon oldum.

Türkiye şampiyonasına kendim gittim, kendi imkanlarımla,Çal Belediyesi daha önce bir turnuvaya giderken yardımcı olmasa bana destek vermese gidemiyordum onlara da çok teşekkür ediyorum. Maçlara çıkabilmek için başka kulüplerin antrenörleri yardımcı oldu ve başımda onlar çıktı. Başınızda antrenör olmadan maça çıkamıyorsunuz çünkü. Maçlarımın videosunu kendi telefonla çektirecek kimsem bile yoktu. Başkalarının çektiği video ve fotoğraflar bana hatıra oldu.

Denizli’ye Türkiye Şampiyonluğu getirdiğim için çok mutluyum. Ancak bundan kimsenin haberi olmaması beni üzüyor. Sizler olmasınız kimse Denizli’nin bir şampiyonu olduğunu bilmeyecek size de çok teşekkür ederim.

Burada Fark spor salonunda kickboksve karate dersleri veriyorum , bu sayede masraflarımı karşılamaya çalışıyorum. Amacım Akademisyen olmak , bunun için yurt dışına gidip dil eğitimi almam gerekiyor. Tabi bu da maddi destek gerektiriyor. Hem çalışıp , hem okumaya çalışıyorum.

Hem spor hayatıma devam edip hem de okulumu bitirip hayatıma devam etmem gerekiyor.

Bu arada çalışmalarımda bana kapılarını açan Fark Spor'a , buradaki hocam İlyas Uran'a, Üniversite de bana devamlı yardımcı olan Süleyman Gönülateş hocama, Üniverseteda çalışmalarımız için salonu bize açan Spor Bilimleri Dekanı Bülent Ağbuğa hocama da katkı ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Kaan Öz’ü tebrik ediyoruz , Şampiyona bize vakit ayırdığı için teşekkür ederiz. Umarız Denizli bu değerine sahip çıkar.