Denizli’de 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' konferansı gerçekleştirildi

Denizli’de 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' konferansı gerçekleştirildi

Denizli’de 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' konferansı gerçekleştirildi

(İHA) - Denizli İl Müftülüğü tarafından, "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle düzenlenen "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gencal Şenyayla, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri, müftülük personeli, din görevlileri ile Kur'an kursu öğreticileri katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, İmam Hatip Lisesi Camii İmam Hatibi Muhammet İslam Sav'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını bir arada kutladığını belirterek, "Peygamber Efendimiz (sav)'in hicri takvime göre doğumunun yıl dönümü olan haftayı Mevlid-i Nebi Haftası olarak idrak ediyoruz. Başkanlığımız, toplumsal duyarlılık ve farkındalık olması adına 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' konusunu Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasının teması olarak belirlemiştir. Bugün bizlere Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım hocamız 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' konusunda hitap edeceklerdir. Başta konferansını vermek için teşrif eden hocamıza ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.
"Peygamberimiz, İman ve İstikamet" adlı konferansta konuşan Prof. Dr. Enbiya Yıldırım ise, Hz. Peygamber Efendimiz (SAV)'in nübüvvet öncesindeki yaşantısına bakıldığında bir istikamet abidesi olarak tanındığını söyledi.

Siyerden kesitler sunan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü; " İstikamet, ne kişinin kendisinin belirlediği bir ölçü, ne de kendi doğrusudur. İstikametin ölçüsü yüce kitabımız Kur’an ve onu yaşanılır bir hayata dönüştüren Peygamber Efendimizin sünnetidir. Bugün bizler, insanlığa kurtarıcı bir el uzatacaksak bunu Peygamberimizin davet metodunu örnek alarak ve Efendimizin, peygamberlik öncesi ve sonrasındaki ahlaki ve insani istikametini hayatımıza uygulayarak gerçekleştirebiliriz."Program, Vali Çoşkun tarafından, konuşmacı Yıldırım'a hediye verilmesi ile son buldu.