Denizli’de çok sayıda suçlu yakalandı

Denizli’de çok sayıda suçlu yakalandı

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan arama, tarama çalışmaları sonucunda 150 şüpheli şahıs yakalanarak, tutuklandı.

Asayiş Şube ekipleri Denizli C. Başsavcılığı talimatları ile geçtiğimiz hafta içerisinde Denizli genelinde arama, tarama operasyonları yaptı. Buna göre; ilimiz genelinde meydana gelen asayişe müessir olaylar ile adli makamlardan gelen yakalama müzekkerelerine istinaden yakalanan 150 şüpheli şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar. Bu çalışmalar sırasında 16.101 Şahsın GBT ve UYAP sorgulaması yapıldı.

Yine bu çalışmalar sırasında 181 Umuma açık istirahat ve eğlence yeri ile geçici konaklama yerlerinin denetimi yapılarak, bir adreste fuhuş olayı tespit edilerek, 3 şahsa toplam 7.830,00 TL idari yaptırım cezası uygulandı. 

FUHUŞ YAPTIRILAN ÜÇ KADIN KURTARILDI

Öte yandan, yapılan saha çalışmaları ve ihbar üzerine ortaya çıkarılan “Fuhuş Amaçlı İnsan Ticareti” olayıyla ilgili olarak 3 mağdur yabancı uyruklu bayan kurtarılmış, 1’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 3 şüpheli şahsa “Cebir veya tehdit kullanarak, hile ile yada çaresizliğinden yararlanarak bir kimseyi fuhşa sevk etme veya fuhuş yapmasını sağlama” suçundan adli işlem yapılmıştır. Yabancı uyruklu şahıslar deport işlemleri ilgili birime teslim edilmiştir.

Bu çalışmalar neticesinde; 8 adet tabanca, 4 adet av tüfeği, 6 adet kurusıkı tabanca, 208 adet fişek, 2 adet muşta, 1 adet çalıntı otomobil, 4 adet bakır çubuk, 2 adet akü ve İşyerinden hırsızlık olayı sonucu piyasa değeri 8.500.000 TL olan bornoz, havlu gibi tekstil malzemeleri ele geçirildi.