Denizli'de belediye otobüslerinde ayakta yolcu kararı

Denizli'de belediye otobüslerinde ayakta yolcu kararı

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Hasan Karahan başkanlığında Kovid-19 tedbirlerini görüşmek üzere toplandı.

 (AA) - Denizli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında şehir içi toplu taşıma araçlarında kapasitenin yüzde 50'si oranında yolcu kabul edileceği yönündeki talimat yürürlükten kaldırılırken, belediye otobüslerinde ruhsatta yazılı koltuk kapasitesinin yüzde 50'si kadar ayakta yolcu taşınabilmesine karar verildi.

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Hasan Karahan başkanlığında Kovid-19 tedbirlerini görüşmek üzere toplandı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, şehirlerarası yol güzergahları üzerindeki dinlenme tesisleri içinde yer alan lokanta, restoran vb. yerlerin kapanış saatlerinin, bulunduğu ilçe kaymakamlıkları tarafından İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca belirlenmesine karar verildiği bildirildi.

Genelgeyle tüm şehir içi çalışan toplu taşıma araçlarında ve personel servislerinde araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si kadar yolcu kabul edileceği yönündeki talimatın yürürlükten kaldırılmasına, belediye otobüslerinde araç ruhsatlarında yazılı olan koltuk kapasitesinin yüzde 50'si kadar da ayakta yolcu taşıyabilmelerine, karşılıklı oturma düzeni varsa bu koltuklarda yüz yüze gelinmeyecek şekilde birer koltuk boş bırakılarak çapraz olarak oturulmasına karar verildiği de kaydedildi.