DENİZLİ’DE AKILCI İLAÇ KULLANIMI

DENİZLİ’DE AKILCI İLAÇ KULLANIMI

Akılcı İlaç Kullanımı etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Denizli Devlet Hastanesi toplantı salonunda İlimizde görev yapan tüm aile hekimlerine çeşitli hastalık tanılarında,…

Akılcı İlaç Kullanımı etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Denizli Devlet Hastanesi toplantı salonunda İlimizde görev yapan tüm aile hekimlerine çeşitli hastalık tanılarında, antibiyotik tedavi süreci ve bu süreçte antibiyotik reçete edilmesine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.

Toplantıda konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü ARPACI; tüm dünyada bilinçsiz ilaç kullanımından kaynaklanan birçok sorun meydana gelmektedir. Bu sorunlar arasında ilaçların yan etki riskinin artması, antibiyotiklere karşı direnç gelişmesi, hastalık tedavilerinin ekonomik ve sosyal maliyetlerinin artması sayılabilir. Bu nedenlerden dolayı Dünyada çeşitli çözüm yolları üretilmeye çalışılmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) tahminlerine göre ilaçların yüzde ellisinden fazlası uygun olmayan şekilde reçete ve temin edilmekte veya satılmaktadır. Ülkemizde de bilinçsiz ilaç kullanımı halk sağlığı ve ülke bütçesini olumsuz yönde etkileyen bir problemdir. Bu sorun ile mücadele etmek için, Akılcı İlaç Kullanımı kapsamında sağlık sisteminin kilit taşı olan aile hekimlerine yönelik bilgilendirme toplantısı en önemli çalışmalarımız arasında yer almaktadır, dedi.