Denizli'de 500 öğrenci süt şenliğinde buluştu

Denizli'de 500 öğrenci süt şenliğinde buluştu

Denizli'de 500 öğrenci süt şenliğinde buluştu

(İHA) - Denizli'de Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve 500 öğrenin katıldığı Süt Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Denizli'de Dünya Süt Günü nedeniyle Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Denizli Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Denizli Üçler Ortaokulu Kapalı Spor Salonu'nda yaklaşık 500 öğrencinin katılım sağladığı “Süt Şenliği" gerçekleştirildi. Şenlikte İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, Et ve Süt Kurumu Denizli Kombina Müdürü Alper Durmuş, Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu, Hay-Koop Denizli İl Başkanı Mehmet Varol da öğrencileri yalnız bırakmadı.

Şenlikte futbol, basketbol, halat çekme ve huniye çember atma yarışmalarının parkurları kurularak, öğrenciler arasında yarışmalar düzenlendi. Süt Şenliği'ne katılım sağlayan tüm çocuklara Süt Günü temalı tişört, süt ve dondurma ikram edilip, spor etkinliklerinde başarılı olan öğrencilere top hediye edildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, yaptığı açıklamada; "Süt ve süt ürünleri yüksek kalitede protein, kalsiyum, fosfor, çinko, B vitaminleri başta olmak üzere birçok besin öğesi için önemli bir kaynaktır. Başta çocuklar ve gençler, kadınlar ve yaşlılar olmak üzere tüm yaş grubundaki bireylerin süt ve süt ürünlerini her gün tüketmesi gerekmektedir. Bu kapsamda hedefimiz ülkemizde sağlıklı süt ve süt ürünleri tüketimi için çiftlikten sofraya teknik ve hijyenik şartları yeterli işletmelerde süt ve süt ürünleri üretiminin artırılması, üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması, bu ürünlerin tüketiminin artırılması, yeterli ve dengeli beslenen nesillerin yetişmesidir" dedi.