Denizli’de 43 bin 400 metre kaçak ağ imha edildi

Denizli’de 43 bin 400 metre kaçak ağ imha edildi

Denizli’de kaçak avlanmaya karşı mücadele veren ekipler, 2023 senesinde 43 bin 400 metre kaçak ağlara el koyarak imha etti.

Denizli’de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte jandarma ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri kaçak avlanmayla mücadele hız kesmeden devam ediyor. Ekipler bu çerçevede Çivril’de Işıklı Baraj Gölü’nde denetleme gerçekleştirdi. Denetlemeler sırasında bulunan kaçak ağlara el konularak imha edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Işıklı Baraj gölünde 2023 yılında şu ana kadar yapılan denetimlerde yasa ve yönetmeliklere uymayan toplam 43 bin 500 metre kaçak balık ağının ele geçirildiğini, sadece geçen ay yapılan denetimlerde 26 bin 600 metre yasa ve yönetmeliklere aykırı olan ağların toplanarak imha edildiğini ifade etti.

Çınar, "Sadece Işıklı Baraj Gölünde değil, İlimiz sınırları içinde bulunan tüm su kaynaklarında denetimlerin aralıksız bir şekilde yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini belirten Çınar ,“İlimizde güvenlik güçleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak kaçak ve yasa dışı avcılığa karşı mücadele ediyoruz. Gelen ihbarları titizlikle değerlendiriyoruz. Çünkü sulardaki ekosistem sadece bize değil aynı zamanda balık ve birçok endemik türe ev sahipliği yapıyor. Suyu ve sudaki bu değerli ekosistemi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizim için son derece önemlidir. Denetimlerimiz aralıksız devam edecektir” dedi.