Denizli'de 40 bin ceviz fidanı dağıtılacak

Denizli'de 40 bin ceviz fidanı dağıtılacak

Denizli'de "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi" kapsamında 2020-2021 dikim sezonunda 40 bin ceviz fidanı dağıtılacağı bildirildi.

DENİZLİ (AA) -Denizli'de "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi" kapsamında 2020-2021 dikim sezonunda 40 bin ceviz fidanı dağıtılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Denizli'nin Türkiye'de ceviz üretiminde ilk sırayı alması, cevizde dışa bağımlığının azaltılması ve Denizlili üreticilerin gelirinin artırılması amacıyla 2017'de "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi"nin hayata geçirildiği hatırlatıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında üreticilere bu yıl da ceviz fidanı hibe desteği verileceği belirtilen açıklamada, "Bu kapsamda Denizli'de 2020-2021 dikim sezonunda 40 bin ceviz fidanı dağıtılacak. Hayata geçirilen proje kapsamında hibe verilecek ceviz fidanı dağıtımına ilk etapta Çameli, Kale ve Tavas ilçelerinde başlandı." denildi.

- Zolan: "İnsanımız üretsin, ürettiği değer bulsun"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çiftçilere ve üreticilere tarımsal anlamda destek vermeye ve yanlarında olmaya devam ettiklerini belirtti.

Denizli'nin, pek çok özelliğinin yanı sıra bir tarım kenti olduğunu vurgulayan Zolan, "Sanayide, turizmde, tarımda üreten bir şehirdir Denizli, gece gündüz çalışır ve üretir. Üretirken de destek vermek gerekir, katkı sağlamak gerekir. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticimizin yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. İstiyoruz ki insanımız üretsin ve ürettiği değer bulsun. Bu ürünler hem çiftçimize hem de ülke ekonomimize büyük destekler sağlayacak. Üreticimize, çiftçimize bol bereket diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi'nin, Denizli'de 48 bin 250 dekar olan ceviz alanını 100 bin dekar alana ulaştırmak hedefiyle başladığı bildirilen açıklamada, Denizli'de ceviz üretim alanının 2018 TÜİK verilerine göre 70 bin 66 dekara ulaşarak ülke sıralamasında alan bakımından birinci sıraya çıktığı, üretim bakımından ise ikinci sıraya yükseldiği kaydedildi.